Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Amatieru teātru festivālā visas izrādes būs bez maksas

Ināra Kalnarāja, 27.03.2009. 13:00

Sestdien 28. martā Liepājā Rožu laukumā pulksten 12:00 ar svinīgu karoga pacelšanu tiks atklāts 3. Starptautiskais amatieru teātru festivāls „Te un nekur citur!”. Divu dienu programma skatītājiem piedāvās iespēju bez maksas noskatīties septiņas izrādes.

Amatieru teātru festivālu jau trešo gadu organizē Liepājas aktrišu folkloras apvienība, biedrība „Atštaukas” un Liepājas Tautas teātris. Festivāla norisi finansiāli jau trešo gadu atbalsta Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” un Valsts Kultūrkapitāla fonds, tieši tāpēc visas amatieru teātru izrādes iespējams noskatīties bez maksas.

Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē pulksten 13:00 festivālu atklās Liepājs Tautas teātra koncertuzvedums, bet pulksten 15:00 Kuldīgas amatierteātris mazākajiem skatītājiem piedāvās noskatīties izrādi „Pelīte, melīte”. Pulksten 16:30 Saldus Tautas teātris skatītājiem piedāvās izrādi „Bīstamais vecums”, savukārt 19:00 Ausekļa Limbažu teātris visus interesentus aicina uz izrādi „Pāris, nepāris”.

Svētdien, 29. martā festivāls savu darbību uzsāk jau pulksten 10:00, aicinot interesentus uz Astras Kacenas improvizācijas meistarklasēm. Pulksten 12:00 ar izrādi "Par kareivi Fedotu" uz skatuves kāps Prāgas teātris "Studio ksi" (Čehija), savukārt Igaunijas jauniešu teātra studija skatītājiem pulksten 14:00 piedāvās interesantu interpretāciju par igauņu nacionālo eposu „Kalevipoegs”. Jauniešu auditorijai domāta ir izrāde par aktuālo narkotiku tēmu „Adele CV”, ko rādīs Telšu Žemaites dramatiskā teātra jauniešu studija.

Kā atzīst festivāla organizatori, attīstot un pilnveidojot festivāla tradīcijas, būtiski ir veikt profesionālu festivāla analīzi, saglabājot objektivitāti un festivāla pievilcību tā dalībniekiem. Tāpēc arī šogad festivālam ir pieaicināti speciālisti – Ilze Kļaviņa, Anna Jozauska un Edīte Tišheizere, kas sniegs vērtējumu un piedalīsies diskusijās par festivāla norisi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV