Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izdots Salmana Rušdi slavenais romāns “Sātaniskās vārsmas”

Pēteris Jankavs, 27.03.2009. 13:10

Apgāds „Atēna” laidis klajā Salmana Rušdi slaveno romānu “Sātaniskās vārsmas”. No angļu valodas to tulkojusi Ingūna Beķere.
Izdots Salmana Rušdi slavenais romāns “Sātaniskās vārsmas”

Kad augstu virs Lamanša kanāla teroristu bumba uzspridzina reaktīvo laineri, divi pasažieri sveiki un veseli nokrīt zemē: Džibrīls, Indijas kino aktieris, un Saladins, britu televīzijas raidījuma „Marsiešu šovs” zvaigzne. Tuvās nāves pieredze pārvērš viņus labā un ļaunā dzīvos simbolos, Saladinam izaug ragi, Džibrīlu apņem nimbs. No šī pamatpieņēmuma Rušdi izvērpj milzīgu, vaļīgi saistītu apakšsižetu kolekciju, kas apvieno mitoloģiju, folkloru un televīzijas niekus iespaidīgā maģiskā reālisma meistardarbā, kas pievēršas postmodernajai imigranta pieredzei. (…) Ļoti iesaku.

Edvards B. Sentdžons, Library Journal


Iejūsminošs, biezi apdzīvots, pļāpīgs, reizēm nebēdnīgi jautrs romāns. Laišanās amerikāņu kalniņos pāri plašai iztēles ainavai.

Andžela Kārtere, The Guardian


Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas un Latvijas republikas Kultūras
ministrijas atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV