Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valmierā notiks II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”

Līga Tarbuna, 03.04.2009. 09:07

18. un 19.aprīlī Valmierā, Valmieras Viestura vidusskolas telpās, jau otro gadu norisināsies Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”, ko organizē Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas” sadarbībā ar Tautas teātri „Sprīdītis”. Festivāla atklāšana notiks 18.aprīlī plkst.10.00 Valmieras Viestura vidusskolā. Tautas teātra „Sprīdītis” režisors Roberts Segliņš informē, ka festivāla laikā varēs noskatīties 19 dažādas izrādes, kā arī vērot teātru sportu Ikšķiles teātra izpildījumā.
Valmierā notiks II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”

II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivālā „...un es iešu un iešu!” piedalīsies Limbažu Bērnu un jauniešu centra skolēnu teātris „Kriksis”, Balvu pilsētas jauniešu grupa, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas teātra studija „Spogulis”, Jēkabpils vakara vidusskolas teātris, Rīgas komercģimnāzijas teātris, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas teātris, Limbažu 3.vidusskolas teātris, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas teātris, Privātās vidusskolas Ādažu Brīvā Valdorfa skolas teātris, Suntažu vidusskolas teātris, pamatskolas „Rīdze” interešu izglītības programmas teātra studija „Mēs”, Dobeles Bērnu un jauniešu centra teātris „Pitons”, Rīgas Franču liceja teātris, Gulbenes Kultūras centra jauniešu teātra studija, Valmieras 5.vidusskolas teātris un Tautas teātris „Sprīdītis”.

„Tautas teātris „Sprīdītis” festivālā piedalīsies ar divām izrādēm – L. Stumbres „Klasīte” un A. Brigaderes „Maija un Paija”,” informē režisors Roberts Segliņš.

„Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāla „...un es iešu un iešu!” izrādes tika izvēlētas konkursa kārtībā, pievēršot uzmanību jaunas formas meklējumiem un izrādes kvalitātei. Savukārt festivālā izrādes vērtēs profesionāla žūrija, labākajam kolektīvam piešķirot speciālu „Sprīdīša” balvu”.

Festivāla laikā Valmieras Viestura vidusskolā būs aplūkojama fotoizstāde. Tajā varēs apskatīt gan jaunāko TT „Sprīdītis” izrāžu interesantākos mirkļus, gan attēlus no „Sprīdīša” 50 gadu jubilejas nedēļas.
    
Festivāla norisi Valmierā finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valmieras pilsētas pašvaldība un Valmieras rajona padome.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV