Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Filmas "Confessions of a Shopaholic"/ "Šopaholiķes atzīšanās" apskats

Paula Ligere, 03.04.2009. 15:05 | komentāri (2)

Bezjēdzīgs stāsts par šķietami modernu sievieti.
Filmas "Confessions of a Shopaholic"/ "Šopaholiķes atzīšanās" apskats

Filmas anotācija:

Rebeka dzīvo Ņujorkā un viņai ir problēma - viņa ir šopaholiķe. Esošais darbs nenodrošina viņu finansiāli, jo hroniskā iepirkšanās kaite aprij visus viņas ienākumus. Lai atbrīvotos no parādu nastas, Rebeka atrod darbu lepnā žurnālā un viņas rakstītās slejas ar ieteikumiem par iepirkšanos kļūst populāras, padarot viņu par slavenību. Neveiksmīga cenšanās atbrīvoties no iepirkšanās netikuma, romantiskas attiecības un pagātnes rēgi, kuri draud to visu izbojāt, netraucē Rebekai apzināties, ka iepirkšanās tomēr ir viena velnišķīgi aizraujoša lieta.

Filmas apskats:

Godīgi sakot, filma uz mani neatstāja nekādu iespaidu un noteikti ierindošu „Šopaholiķes atzīšanos” pie manu garlaicīgāko pēcpusdienu saraksta. Cerēju, ka filma pārsteigs ar gaumīgiem un izciliem dizaineru tērpiem, bet arī tur manas cerības izgaisa jau pirmajās filmas sekundēs.  Iespējams, es vairs neesmu filmas mērķauditorija, jo esmu pārkāpusi...khm...21 gada slieksni un esmu šādai filmai gluži vienkārši par vecu.

Filmu noteikti varētu novērtēt sieviešu kārtas pārstāves, kuru dzīves augstākajos un nozīmīgākajos plauktiņos ierindojas lūpu spīdumi, dizaineru apģērbi, atkarība no iepirkšanās un rozā sapnis par darbu vienā no prestižākajiem modes žurnāliem valstī.

Filma nepārsteidza ne ar ko un jau pirmajās 15  minūtēs vairumam skatītāju būs skaidras filmas beigas. Diezgan neveikli risinājās arī paradoksālais stāstiņš par meiteni, kura, absolūti neprotot plānot savas finanses, dod cilvēkiem bezgala saprātīgus padomus finanšu jomā, īpaši neizprotama šķita pieredzējušu finanšu cilvēku ticība un pārliecība katram padoma vārdam.

Tomēr filmas aizstāvībai varu teikt to, ka priecēja autoru centieni pievērst jaunu meiteņu uzmanību tam, ka ne jau dizaineru apģērba gabalos slēpjas laime un dzīves piepildījums, bet gan tomēr jau sen zināmajās ģimenes vērtībās un principos.

 Morāle skaidra un, lai cik izstiepta dažkārt šī filma arī nešķita, priecēja fakts, ka par morāli kā tādu vispār tika domāts.

Aktieru tēlojums arīdzan nav no tiem spīdošākajiem un, godīgi sakot, būšu ļoti pārsteigta, ja filmas galvenā aktrise kādreiz saņems atmiņā paliekošākas lomas par šāda tipa nevērīgiem, ne pārāk saprātīgiem, vizuāli pievilcīgiem un bērnišķīgiem šopaholiķes tēliem. Kaut arī tēlojumi ir samāksloti, tomēr priecē, ka vismaz vizuāli tēli ir gana pievilcīgi, meitenēm noteikti patiks pievilcīgais Britu aktieris Hugh Dancy.

Lomās: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow, Kristin Scott Thomas, Fred Armisen, Leslie Bibb, Lynn Redgrave, Julie Hagerty, Robert Stanton, Christine Ebersole

Režisors: P.J. Hogan

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV