Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Filmas „Marley & Me”/ „Mārlijs un es” apskats

Paula Ligere, 04.04.2009. 14:19 | komentāri (4)

Romantiska komēdija/drāma, kas apliecina suņa kā ģimenes locekļa nepārprotamo pozīciju; filma akurāti radīta dzīvnieku mīļotājiem.
Filmas „Marley & Me”/ „Mārlijs un es” apskats

Filmas anotācija.

Žurnālista Džona Grogena memuāru ekranizācija stāsta par jaunu precētu pāri, kuri secina, ka vēl nav īsti gatavi radīt bērnus. Viņi nolemj sagatavoties šai lomai, iegādājoties suni. Viņi izvēlas labradora kucēnu. Tas ir vislētākais kucēns no visa metiena, kas tiek pie vārda par godu mūziķim Bobam Mārlijam. Kas gan tur varētu būt sarežģīts – pabaro, izved pastaigāties un baudi suņa mīlestību.

Tomēr drīz vien izrādās, ka, lai kur viņš spertu savu ķepu, ārēji apburošais suņuks spēj pārvērst haosā jebko.

Tikai Mārlijs ir spējīgs pēc izgāšanās suņu skolas eksāmenā vakaru pavadīt, mierīgi košļājot sienas apmetumu. Var diezgan nekļūdīgi prognozēt, kad Mārlijs nočieps Pateicības dienas tītara cepeti, izplucinās spilvenu un padzersies no poda, lai jauniem spēkiem mestos pakaļ pastniekam.

Arī tad, kad Džona un Dženijas ģimenē piesakās mazulis un tam seko nākamais, saimē allaž dominē suns, kura rīcība nekad nav prognozējama. Neparasti šķiet vien tas, ka Mārlijs - "pasaulē sliktākais suns"- spēj atraisīt savu saimnieku vispozitīvākās emocijas.

Filmas apskats.

Ļoti sirsnīga romantiska komēdija/drāma par jaunu un veiksmīgu pāri, kas pēc kāzām palēnām apjauš to, ka ģimene ir primārais un ne vienmēr visu var izplānot, lai cik ļoti to arī negribētos. Saprotot, ka bērniem jaunlaulātie vēl nav gatavi, viņi iegādājas mīlīgu labradora kucēnu, protams, ka viņu sirdis iekvēlina vismazākais, šķietami vājākais  un vislētākais kucēns, kuru pāris nodēvē par Mārliju. Kaut arī stāsts pašos pamatos ir par jaunu ģimeni, kas pamazām aug aizvien lielāka, par pāri, kuram nākas sastapties ar neizsapņotiem sapņiem, ambīcijām, par bailēm no nākotnes, tomēr cauri visām veiksmēm un neveiksmēm viņus pavada labsirdīgais, tomēr ārprātīgi nepaklausīgais suns Mārlijs. Kaut arī ģimene, sastopoties ar aizvien lielākām dzīves grūtībām, vēlas atbrīvoties no suņa, viņi tomēr saprot, ka Mārlijs nav vienkārši suns, bet gan gadu gaitā ir kļuvis par pilntiesīgu ģimenes locekli.

„Mārlijs un Es” atgādina, cik nozīmīga vērtība ir īsta mīlestība un spēja cīnīties par savas ģimenes laimi, kā arī tas ir diezgan spēcīgs atgādinājums/pārmetums tiem, kuri uzskata, ka suns ir rotaļlieta vai aksesuārs, jo tā nebūt nav. Mārlijs lieliski iemieso ģimenes drauga un vienmēr uzticamā sarga lomu, kaut arī viņš ir ļoti...īpašs suns, savas nevaldāmās uzvedības dēļ. Mārlijs sagādā daudz raizes, tomēr neticami daudz prieka brīžus skatītājiem un saviem saimniekiem.

Kā jau minēju sākumā, šīs filmas galvenais pluss ir neticamā sirsnības deva. Iesaku katram dzīvnieku mīļotājam, kā arī katram, kurš gluži otrādi - neuzskata dzīvniekus par mūsu uzticamākajiem draugiem. Iespējams, jūsu domas mainīsies.

Lomās: Jennifer Aniston, Owen Wilson, Alan Arkin, Eric Dane

Režisors: David Frankel

Oficiālā mājaslapa: http://www.marleyandmemovie.com/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV