Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Filmas „Fast & Furious”/ „Ātrs un bez žēlastības 4” apskats

Paula Ligere, 06.04.2009. 10:27 | komentāri (5)

Automašīnu un autosacīkšu faniem filma jāredz.
Filmas „Fast & Furious”/ „Ātrs un bez žēlastības 4” apskats

Filmas anotācija:

Vins Dīzels un Pols Vokers atkal kopā uz lielā ekrāna slavenās un skatītāju iecienītās piedzīvojumu filmu sērijas turpinājumā - "Ātrs un bez žēlastības 4"!

Kad noziegums liek bijušajam ieslodzītajam, tagad bēglim Domam Toreto (Diesel) atgriezties Losandželosā, viņš saduras ar aģentu Braienu (Walker) un viņu senās domstarpības uzliesmo no jauna. Taču kad abi nonāk aci pret aci ar kopīgu ienaidnieku, viņiem nākas noslēgt pamieru un apvienot spēkus, lai uzveiktu pretinieku. Aplaupot konvoju, rokot tuneļus un tā šķērsojot robežas, abi atrod ideālu veidu, kā atriebties, izbaudot ātruma priekšrocības un robežas.

Filmas apraksts:

Godīgi sakot šādas action filmas nav gluži mans mīļākais kino žanrs, tomēr jāatzīst, ka, neliekot uz filmu milzīgas cerības, neko arī nevar zaudēt.

Man personīgi „Ātrs un bez žēlastības 4” salīdzinot ar divām iepriekšējām daļām patika labāk, droši vien tāpēc, ka atradu iemīļotās filmas rezerves daļas no pašas pirmās daļas. Nedaudz aukstasinīgais sliktais puika Vin Diesel, saldi pievilcīgais pareizais FIB aģents Paul Walker (kurš, protams, ātri vien atkal parāda, ka nemaz tik pareizs viņš nav).

Automašīnu un ātras braukšanas cienītājiem šī filma jau ir iemantojusi gluži vai kulta statusu un tā ir viena no filmām, kas vienkārši IR jāredz. Diemžēl jāatzīst, ka mani nedaudz sarūgtināja fakts, ka filmas trešajā daļā parādījušais drifta elements vairs nebija manāms šajā daļā, tomēr visu jau nevar gribēt.

Satura un stāsta ziņā „Ātrs un bez žēlastības 4”, manuprāt, manāmi apsteidz visas iepriekšējās daļas un ir nedaudz dziļāks, romantiskāks. Tas, protams, nenozīmē to, ka filma ir ļoti neparedzama un oriģināla, nebūt nē, bet šai filmai nemaz tādai nav jābūt. Filmas veidotāji ir manāmi piedomājuši, lai tā patiktu ne tikai vīriešu kārtas pārstāvjiem, bet arī daiļajam dzimumam. Katrs sev var atrast kādu kumosiņu: vīriešiem patiks dažādās automašīnas, skaistās sievietes, ātrums, iespējams, arī mūzika, bet sievietes noteikti neatstās vienaldzīgas vismaz viens no galvenajiem aktieriem, kā arī filmas romantiski saldsērīgais pamatstāsts.

„Ātrs un bez žēlastības 4” noteikti neievietošu labāko filmu sarakstos (klasisko vērtību izpratnē), bet uzskatu, ka katram sevi cienošam autosacīkšu un automašīnu mīļotājam filma būtu jāredz. Daudzas situācijas ir diezgan pārspīlētas un pārdrošas savos risinājumos, bet vai tad tās nav īpašības, kurām ir jāpiemīt kādam, kurš ir... ātrs un bez žēlastības?

Lomās: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, John Ortiz, Laz Alonso, Gal Gadot, Shea Whigham, Tego Calderón

Režisors: Justin Lin

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV