Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Nacionālā teātra aktualitātes maijā

Inga Vasiļjeva, 06.04.2009. 23:15

Maijā Nacionālais teātris piedāvā noskatīties vairākas pirmizrādes un koncertus.

7.maijā – Vladimira Nabokova kutelīgas melodrāmas „Smiekli tumsā” pirmizrāde. Režisors Dž.Dž.Džilindžers, scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa; lomās – Ivars Puga, Zane Jančevska, Madara Saldovere vai Evija Skulte, Juris Lisners, Gundars Grasbergs, Jānis Āmanis. Pēdējā jubilejas sezonas pirmizrāde Lielajā zālē.

Ko darīt četrdesmitgadīgam, harmoniskā laulībā dzīvojošam, turklāt mākslinieciski ievirzītam vīrietim, ja viņš sastop skaistu, jaunu, jūsmīgu, šķietami nevainīgu sešpadsmitgadīgu būtni un viņā, par spīti sakārtotai dzīvei, mostas otra jaunība?

14.maijā – Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Mihaila Kublinska jubilejas izrāde „Aija”. Jāņa Jaunsudrabiņa varoņu tēlos iejutīsies Liene Gāliņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Daiga Kažociņa, Ģirts Jakovļevs, Māra Zemdega, Lolita Cauka, Līga Vītiņa, Uldis Norenbergs.

„Aija” ir sens Mihaila Kublinska sapnis, un viņa prasme dziļi ietiekties cilvēka psiholoģijā liek gaidīt izrādi, kas uzrunās ar aktierdarbiem tuvplānā

16.maijā - Lielajā zālē skanēs Nacionālā teātra vokālā pedagoga, dziedātāja Andra Daņiļenko jubilejas koncerts „Dziesmas manām dziesmām”. Koncertā piedalās: R. Pauls, Ž. Siksna, V. Lapčenoks, R. Trence, A. Zaķis, N. Rutulis, V. Zilveris, Mirage Jazz Orchestra & Gunārs Rozenbergs.

„50 gadi ir zināms atskaites punkts. Un ir laiks apliecināt, ka varu, ka esmu, ka dziedu. Latviešu estrādes mūzikas vēsturē esmu ietrāpījis tādā laika periodā, par kuru vēl nesaka – leģendārais un citādiem nopelniem bagātais, un jau nesaka – jauns un daudzsološs. Šobrīd esmu pa vidu,” saka A.Daņiļenko.

26.maijā - Lielajā zālē notiks Ditas Lūriņas muzikālā programma „Sapnis par Brodveju”. Koncerti skanēs arī 3. un 5. jūnijā. Koncertā piedalās: Dita Lūriņa, Raimonds Pauls, Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, kā arī Nacionālā teātra aktieri - Mārtiņš Egliens, Kaspars Zvīgulis, Jānis Vimba, Ģirts Liuziniks, Egils Melnbārdis, Uldis Anže, Arturs Krūzkops, Ivars Kļavinskis, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs u.c.

Nabadzīgās Romas prostitūtas Kabīrijas liktenis, līdzīgi Kerijas dzīvesstāstam, savulaik “uzpirka” maestro Raimondu Paulu, kurš pēc Fellīni slavenās filmas scenārija izveidoja mūziklu. Dita Lūriņa koncertuzveduma pirmajā daļā izdziedās Kabīrijas dziesmas, izsapņojot viņas sapni par labāku dzīvi, mīlestību un vēlmi būt uz skatuves. Uzveduma otro daļu varam saukt par Kabīrijas sapņa piepildīšanos – būs gan skatuve, gan krāšņi tērpi, gan lieliski skatuves partneri, gan dziesmas no visslavenākajām Brodveja izrādēm un pats Maestro pie klavierēm.

28.maijā Ievas Akurāteres un Jura Kulakova 51 gadu jubilejas koncerts „Dubults neplīst”. Koncerta viesi - Reinis Sējāns, Baltais koris Kaspara Adamsona vadībā un koris Gaudeamus Ivara Cinkusa vadībā kļūs par koncerta greznojumu. Režisore -Raimonda Vazdika. Pacilātie koncerta vadītāji - Indra Burkovska, Normunds Rutkis. Priecīgs, svinīgi - anarhistisks dubultdzimšanas dienas koncerts - Ievas Akurateres un Jura Kulakova 51.gada šūpuļsvētki ar nosaukumu „Dubults neplīst”. Liriski saulainas "Lidojošā Paklāja" noskaņas saplūdīs ar ekspansīvi dimdošo "Pērkona" -klasiskā latvju roka skanējumu....





Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV