Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Karaliskais improvizācijas teātris” turpina uzņemt viesus

Kristīne Gruznova, 09.04.2009. 16:20 | komentāri (3)

Otrajās Lieldienās, 13. aprīlī plkst. 20.00, Lieldienu izrādē kino galerijā K-SUNS kopā ar „Karaliskā improvizācijas teātra kvartetu” – Jāni Skuteli, Andri Rupo, Vari Klausītāju un Ģirtu Runātāju – jokos un improvizācijas mākslai nodosies arī Latvijas hip-hop mūzikas izpildītājs Gustavo.
„Karaliskais improvizācijas teātris” turpina uzņemt viesus

Jānis Skutelis, Karaliskā improvizācijas teātra mākslinieciskais vadītājs: „Latvijā pazīstamu personību viesošanos teātra izrādēs vēlamies veidot kā paliekošu tradīciju, lai būtu interesantāk improvizēt mums pašiem un arī skatītājiem jautrāk vērot izrādi, periodiski iepazīstoties ar Latvijas slavenību improvizēšanas talantu. „Karaliskā improvizācijas teātra” pavasara sezonas atklāšanas izrādē kā improvizators veiksmīgi debitēja Intars Busulis, savukārt Lieldienu izskaņas izrādes viesis būs hip-hop mākslinieks Gustavo, kurš piedalīsies īpaši viņam sagatavotās etīdēs.”

Gustavo: „Cilvēku aizvien vilina aizraujošas un vēl neizmēģinātas lietas. Tā ir arī ar mani, tādēļ priecājos par uzaicinājumu piedalīties Lieldienu izrādē. Turklāt uzstāšanās kopā ar profesionāliem improvizatoriem varētu lieti noderēt arī kā treniņš manām koncentrēšanās spējām. Atceros – mana iepazīšanās ar „Karalisko improvizācijas teātri” notika gluži nejauši, sākotnēji pat nezinot, kas improvizācijas izrādē ir gaidāms. Tagad izrādes apmeklēju ikreiz, kad ir šāda iespēja un zinu – katra izrāde būs īsta humora dzirksts, kurā sagaidāms neviltots pārsteiguma moments, kas skatītāju nekad nenogurdinās.”

„Karaliskā improvizācijas teātra” pārstāvētajā žanrā netiek iestudēti dialogi un sagatavots scenārijs, ko ierasti sagaidām no klasiskām teātra izrādēm. Improvizācijas kodolu veido vairāki īsi skeči jeb etīdes, kur katrā epizodē pēc skatītāju ierosinātām idejām un ieteikumiem tiek izspēlēts jautrs un priekpilns notikums, atsevišķās etīdēs aicinot kāpt uz skatuves arī cilvēkus no skatītāju vidus.

31. martā Arēnā Rīga notika „Karaliskā improvizācijas teātra” pavasara sezonas atklāšanas izrāde „Joku pavasaris”, kurā kā īpašais viesis uzstājās Latvijas Eirovīzijas nacionālās atlases 2009.laureāts, dziedātājs Intars Busulis un dažos izrādes skečos piedalījās arī citas Latvijā pazīstamas personības.

Informācija par tuvākajām izrādēm atrodama Karaliskā improvizācijas teātra mājas lapā www.karaliskais.com, sadaļā izrādes.

Foto: Santa Liepa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV