Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LTV7 no 24.aprīļa demonstrēs aizraujošu fantastikas seriālu „Mutanti X”

Ieviņa Ancena, 15.04.2009. 12:49

No 24.aprīļa piektdienās plkst. 20:10 LTV7 kanālā būs skatāms ASV un Kanādas kopražojuma fantastikas un piedzīvojumu seriāls „Mutanti X”. Režisora Džona Bella grāvējs, kas tapis pēc Marka Amato scenārija, ir īpaši saistošs laikā, kad pasaules spējīgākie prāti strādā pie mākslīgā intelekta izveidošanas.
LTV7 no 24.aprīļa demonstrēs aizraujošu fantastikas seriālu „Mutanti X”

Kompānija „Genomex” plaši izvērsusi nelegālu eksperimentu ar cilvēkiem. Tas vienlaikus ir gan amorāls, gan slepens, jo zinātnieki izmanto DNS materiālu, lai radītu jaunu cilvēku tipu, kuros varētu ieprogrammēt konkrētas īpašības. Šajā eksperimentā tiek iesaistīti bērni, kuri pieaugot kļūst par īstiem mutantiem. Tomēr viņiem nākas saskarties ar cilvēku pasauli, kas mutantus savā vidē pieņemt nevēlas.

”Genomex” direktora un zinātnieka Meisona Ekharta (šajā lomā – aktieris Toms Makkamuss) priekšstatus par zinātnes mērķiem un uzdevumiem raksturo nežēlīga ideja: saskaņā ar viņa ieceri, jaunajām radībām jāpakļaujas nesaudzīgai ekspluatācijai, īsi sakot – tām jākļūst par dzīviem ieročiem pasaules vareno rokās.

Ādams Keins (Džons Šē) ir viens no „Genomex” zinātniekiem, kas piedalās eksperimentā. Taču tikai līdz brīdim, kamēr sāk atklāties izvērstā eksperimenta necilvēcīgā būtība. Viņš no sirds nolemj palīdzēt mutantiem, lai viņi spētu sevi aizstāvēt, cīnīties par brīvību un neatkarību. Lai viņiem būtu dzīvei un izdzīvošanai nepieciešamās spējas, prāts, sapratne. Arī ģenētiskā atmiņa. Ādams izvēlas četrus no jaunajiem mutantiem un noorganizē grupu, kurai dod nosaukumu „Mutanti X”. Šeilimara Foksa (Viktorija Preta), Brennens Malvrijs (Viktors Vebsters), Džese Kilmartins (Forbess Mārčs), Emma de Lauro (Lorena Lī Smita) ir gatavi palīdzēt mutantiem vienmēr un visur, viņi kopā ar Ādamu darbojas kā pretspēks ļaunprātīgajam egoistam Ekhartam. Katram no viņiem ir savs liktenis, vēlmes un arī jūtas. Tieši viņi vislabāk var izprast mutantus, viņu problēmas un rast labāko risinājumu ikvienai situācijai, jo paši taču ir daļa no viņiem.

Tomēr izrādās, ka jaunradītie mutanti ir tikai procesa turpinājums.  Uzzinājuši par „Genomex” eksperimentu  un tā rezultātiem, sarosās arī tie, kuri jau gadsimtiem ilgi neatpazīti un neskarti dzīvo cilvēku vidū.

Notikumos iesaistīti daudzi personāži, paplašinot aptverto laiku un telpu, līdz ar to seriālam „Mutanti X” raksturīgas gan izaicinošas situācijas, gan negaidīti sižeta pavērsieni.

Plašāk par seriālu:
http://www.internationalhero.co.uk/m/mutantx.htm

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV