Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Apgāds “Mansards” izdevis Jukas Rislaki karikatūru krājumu “Pingvīnu un kvaukšķu rokasgrāmata”

Apgāds "Mansards", 16.04.2009. 14:34

Juka Ruslaki ir somu rakstnieks žurnālists, kurš Latvijā pirmoreiz ieradās 1988. gadā kā laikraksta Helsingin Sanomat pārstāvis. Līdzīgi kā savā analītiskajā grāmatā “Maldināšana: Latvijas gadījums” (Jumava, 2008) par Latvijas vēsturi un mūsdienās, arī karikatūrās Juka Rislaki raugās uz Latviju no malas.
Apgāds “Mansards” izdevis Jukas Rislaki karikatūru krājumu “Pingvīnu un kvaukšķu rokasgrāmata”

Juka Rislaki sarakstījis grāmatas “Kur beidzas varavīksne. Krišjānis Berķis un Hilma Lehtonena” (Jumava, 2004) par Latvijas armijas komandiera un kara ministra Krišjāņa Berķa un viņa sievas, somietes Hilmas Lehtonenas dzīvi un “Kluso slēpotāju zeme Somija” (Valters un Rapa, 2003). Pirms diviem gadiem iznāca Jukas Rislaki pirmais karikatūru apkopojums “Ar pedāli grīdā” (Lauku Avīze, 2007).

Par jauno krājumu “Pingvīnu un kvaukšķu rokasgrāmatā” Juka Rislaki raksta: “Šajā grāmatā apkopotas karikatūras, ko 2008. gadā un 2009. gada sākumā zīmēju laikrakstam “Diena”. Daļa no tām bija redzama avīzē, bet vairums apskatāms interneta blogā, kur reizēm rosināja aktīvu diskusiju. Iespēju zīmēt “Dienai” uztveru kā pagodinājumu; jau sen esmu bijis pārliecināts, ka bez “Dienas” un citiem modriem un kvalitatīviem preses izdevumiem Latvijai nebūtu nekādu cerību izdzīvot.  Vēlos atkārtot savu moto, ko ievietoju 2007. gadā iznākušajā karikatūru grāmatā “Ar pedāli grīdā”: “Es nesmejos par latviešiem, bet gan kopā ar jums – varbūt reizēm arī raudu.””

Karikatūru paraksti “Pingvīnu un kvaukšķu rokasgrāmatā” publicēti latviešu un angļu valodā.

Vislētāk grāmatu iespējams iegādāties apgāda mājaslapā: www.apgadsmansards.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV