Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dailes teātris ar izrādi „Suņa sirds” viesosies Jelgavā

Liene Jakovļeva, 17.04.2009. 14:09

29. aprīlī plkst. 19.00 Jelgavas pilsētas Kultūras namā Dailes teātris viesosies ar Mihaila Bulgakova ekstraverto komēdiju "Suņa sirds".
Dailes teātris ar izrādi „Suņa sirds” viesosies Jelgavā

Izrādi iestudējusi jaunā režisore Laura Groza. Viņas debija teātra pasaulē gan no kritiķu, gan skatītāju puses novērtēta kā ļoti veiksmīga. Kā raksta Līvija Dūmiņa „Neatkarīgajā Rīta Avīzē” – „Lauras Grozas izrādei ir laikmetīga un noturīga smarža.”

...No brīža, kad cerībā uzlabot cilvēku sugu pasaules mēroga zinātnes spīdeklis profesors Filips Filipovičs Preobraženskis un viņa uzticamais palīgs doktors Bormentāls veic eksperimentālo operāciju, pārstādot tiesātā alkoholiķa orgānus pieklīdušam sunim Šarikam, aristokrātiskajā Maskavas dzīvoklī dzīve sagriežas ar kājām gaisā. Cilvēciskotais tips laka kurpēs nekaunīgi lamājas, dzenā kaķus un katru dienu iet uz cirku, turklāt vēl biedrojas ar šaubīgiem tipiem, kas aizstāv darbaļaužu intereses. Grūti pārvērst par cilvēku būtni, kas paradusi skraidīt pa izgāztuvēm un gulēt pavārtēs. Nekad nevar zināt, kas var iznākt no tāda Šarikova. Taču nav ko aprunāt suņus. Visšausmīgākais ir tas, ka Šarikovam ir nevis suņa, bet gan cilvēka sirds. Tomēr arvien ir vērts uzmanīties – kas zina, kas slēpjas klaiņojošu suņu smadzenēs...

P.P.Šarikova lomu izrādē atveido Lauris Subatnieks. Zane Radzobe laikrakstā „Diena” atzīmē – „Lauris Subatnieks, šķiet, piedzimis, lai nospēlētu Šarikovu — tik organiski viņam izdodas iedzīvoties pretrunīgajā raksturā.”

Pārējās lomās skatītāji redzēs Valdi Liepiņu (F.F.Preobraženskis), Ivaru Auziņu (I.A.Bormentāls), Daini Gaideli (Švonders), Ilzi Ķuzuli (Zina), Ligitu Skujiņu (Darja Petrovna), Ilonu Balodi (Vjazemskaja/Vasņecova) un Artūru Grīnu (Pestruhins).

Iestudējuma scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, kostīmus veidojusi Jurate Silakaktiņa, kustības konsultējusi Inga Krasovska, bet par mūziku rūpējušies Gints Lange un Ivars Auziņš.

Biļetes pārdod Jelgavas pilsētas Kultūras namā (kases tel. 30 84679) un „Biļešu Paradīzes” kasēs. Biļešu cenas - 6, 8 un 10 lati. Pieņem arī kolektīvos biļešu pieteikumus.

Foto: Jānis Deinats


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV