Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Haralds Burkovskis un „Vakariņas ar muļķi“ viesosies Valmierā

Ilze Trumpe, 20.04.2009. 16:21

5.maijā plkst. 18.30 Valmieras kultūras centrā notiks izrāde „Vakariņas ar muļķi“.
Haralds Burkovskis un „Vakariņas ar muļķi“ viesosies Valmierā

„Katrs no mums ir piedzīvojis situāciju, kad, esot kopā ar muļķi, tu pats nonāc muļķa lomā un tieši par to ir arī izrāde,“ tā lugas saturu raksturo iestudējuma producente Laila Ilze Purmaliete, „šī neapšaubāmi ir viena no visu laiku vissmieklīgākajām komēdijām, un tieši šajā depresīvajā krīzes laikā sniegs skatītājiem tik nepieciešamo smieklu vitamīnu devu!“ Lugas galvenais varonis Pjērs Brošāns (Haralds Burkovskis) ir nedaudz snobisks izdevējs, kurš izkaidējas kopā ar sev līdzīgiem domubiedriem iknedēlas vakariņās, kuru galvenais nosacījums ir - katram jāpaņem līdzi kāds vientiesis - muļķis. Saprotams, ka muļķis nezin, ka šajās vakariņās viņš ir galvenais izsmiekla objekts. Ierasto notikumu gaitu izjauc radikulīta lēkme, kuras dēļ galvenais varonis ir spiests palikt mājās un turklāt kopā ar savu muļķi Piņonu (Dainis Gaidelis), un tālākie notikumi attīstās ģeometriskajā progresijā – jo vairāk muļķis palīdz, jo nelabojamāka kļūst situācija – un gala rezultātā tā izvēršas par katastrofu – pazaudēta sieva (Agnese Linka), ārprātīga mīļākā (Jana Kalniņa), nodokļu inspektora vizīte mājās(Guntis Veits).

Izcilā franču komēdiju meistara, scenārista un režisora Fransisa Vebēra vārds saistāms ar – tādām filmām kā  "Slaidais gaišmatis ar melno kurpi" ar P.Rišāru, "Lieliskais" ar Ž.P.Belmondo, "Bēgļi" ar Ž.Depardjē un P.Rišāru. Lugu “Vakariņas ar muļķi” Fransiss Vebērs sarakstījis 1991.gadā un tā viņas atnesa grandiozus panākumus. Kopš tā laika luga nepārtraukti tiek spēlēta uz visdažādāko teātru skatuvēm visā pasaulē nodrošinot skatītāju sajūsmu!

Izrādes režisors - Juris Rijnieks, lomās: Jānis Jarāns (aktieris), Haralds Burkovskis (LR1 raidījuma “ Kā labāk dzīvot?” un LNT raidījuma “TOP 10” vadītājs), Jana Kalniņa („ Brīnumzemes šova“  un TV3 seja), Raimonds Bergmanis (spēkavīrs un LNT šovu vadītājs) , Guntis Veits (mūziķis), Agnese Linka (LR1 raidījuma “ Dzīves ritmi mūzikā” vadītāja).

Biļešu cenas no 3,- Ls līdz 8,-Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV