Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

LKA režijas nodaļas absolventi aicina uz komēdiju „Simbelīns”

Kārlis Krūmiņš, 22.04.2009. 11:41 | komentāri (1)

Jaunie režisori un aktieri - Latvijas Kultūras akadēmijas režijas nodaļas 2008.g. absolventi - aicina lieliski atpūsties un no sirds izsmieties, noskatoties delartiskās komēdijas izrādi "Simbelīns" Valmieras Drāmas teātrī 12. un 13. maijā.
LKA režijas nodaļas absolventi aicina uz komēdiju „Simbelīns”

„Simbelīns" Latvijas teātra kontekstā ir unikāla izrāde, jo tā veidota pēc itāļu delartiskās komēdijas principiem. Īpaša tā ir arī tādēļ, ka autori ir ļoti drosmīgi pārstrādājuši Šekspīra oriģināltekstu un idejas, radot neticami asprātīgu un ironisku izrādi par aktuālām Latvijas sociāli politiskām norisēm, nebaidoties konfrontēt iztēlotus un reālus sociāli politiskus notikumus un tēlus.    

""Iedomāsimies īstenībā neeksistējošu valsti - Latviju, kura ir pakļauta īstenībā neeksistējošai valstij - Krievijai. Iedomāsimies, ka abu izdomāto valstu 'galvām' ir pavisam izdomātas nesaskaņas. Iedomāsimies Latvijas karali Simbelīnu un iedomāsimies Krievijas karali. Iedomāsimies, ka pa un pāri abu valstu nesaskaņām pinas vētrains mīlas stāsts. Tagad pamēģināsim iedomāties laimīgas beigas."

Aktieri interpretē Šekspīra lugu „Simbelīns", un, tā vietā, lai runātu par romiešiem pirms daudziem gadu simtiem pakļauto Angliju, viņi runā par pavisam nesen Padomju Savienībai pakļauto Latviju, atļaujoties pazoboties par arī viņu paaudzei pazīstamām sāpīgām atmiņām par okupācijas laiku, un stājoties aci pret aci ar sabiedrībā joprojām mītošajām bailēm.
    
Sākotnēji izrāde tapa kā jauno režisoru diplomdarba izrāde aktiermeistarībā, bet divu sezonu laikā ir ieguvusi pašmāju un starptautisku atzinību. "Simbelīns" maijā piedalīsies teātra festivālā "Your chance" Maskavā un rudenī dosies uz delartiskās komēdijas festivālu Somijā.

2008. gada aprīlī "Simbelīns" piedalījās starptautiskajā teātra skolu festivālā "Encounter" (Satikšanās) Čehijā. Daudzu vērtējumā tā bija labākā festivāla izrāde starp 14 programmas izrādēm no 11 valstīm. Balvu kā labākā aktrise saņēma karalienes lomas atveidotāja Arnita Jaunzeme.

Pirmizrāde 2007.gada 19. decembrī Neatkarīgajā teātrī "Skatuve".

Režisors: Davide Džovanzana.

Māksliniece: Rūta Kuplā.

Lomās: Kārlis Krūmiņš, Madara Botmane, Valters Sīlis, Arnita Jaunzema, Juris Jonelis, Ieva Paševska, Andrejs Polozkovs, Māra Siliņa, Edgars Kaufelds, Lauma Balode.

Biļetes Valmieras Drāmas teātra kasē un http://biletes.1188.lv

Foto: Renārs Vimba

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV