Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aicina pieteikties fotokonkursam–izstādei „Pavasaris sportā”

Latvijas Sporta muzejs, 22.04.2009. 14:09

„Pavasaris sportā” – tās nav tikai pavasara sporta aktivitātes, bet gan viss ar sportu saistītais. Tas, kas rada prieku mūsu sirdīs. „Pavasaris sportā” var būt arī lietainās rudens dienās, vasaras svelmē un visaukstākajā ziemas spelgoņā. Sports nebūt nav tikai sacenšanās par labākajiem sasniegumiem un pirmajām vietām. Tas ir noderīgs brīvā laika pavadīšanas veids, relaksācija un atslēgšanās no ikdienas dzīves, sevis apliecināšana un dzīvesveids.

Konkursa galvenā balva – iespēja rīkot fotoizstādi par sporta tēmu Latvijas Sporta muzeja telpās Vecrīgā, Alksnāja ielā 9. Pielikumā – konkursa nolikums uz 2 lapām.

Papildu informāciju par fotokonkursu-izstādi „Pavasaris sportā” iespējams iegūt mājas lapā www.sportamuzejs.lv vai rakstot uz e-pastu: pavasarissporta@gmail.com.

Konkursa nolikums:

Vispārīgie noteikumi

 Fotokonkurss–izstāde „Pavasaris sportā” ir valsts aģentūras „Latvijas Sporta muzejs” organizēts konkurss.

 Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi par sportu kā veselīga un aktīva dzīvesveida pamatu.

 Īstenojot mērķi, konkursa uzdevums ir atlasīt interesantas, atraktīvas un mākslinieciski kvalitatīvas fotogrāfijas fotoizstādes „Pavasaris sportā” izveidei.

 Konkurss tiek izsludināts un konkursa nolikums pieejams Latvijas Sporta muzeja mājas lapā www.sportamuzejs.lv.

 Konkursā var piedalīties jebkurš Latvijas iedzīvotājs – gan profesionālis, gan amatieris, kas konkursa darbus iesniedz atbilstoši nolikumā norādītajām prasībām un termiņiem.

 Konkurss tiek organizēts divās kārtās:

1) Pirmajā kārtā dalībnieki līdz 2009. gada 23. maijam iesniedz Latvijas Sporta muzejā savas fotogrāfijas;

2) Otrajā kārtā mākslinieciski izteiksmīgākās un tehniski augstvērtīgākās fotogrāfijas, pamatojoties uz konkursa žūrijas vērtējumu, tiek eksponētas fotoizstādē „Pavasaris sportā” Latvijas Sporta muzejā. Izstāde būs aplūkojama no 2009. gada 2. līdz 27. jūnijam.  

 Konkursā iesūtītos darbus organizētāji autoriem atpakaļ neizsniedz.

 Konkursā nedrīkst piedalīties Latvijas Sporta muzeja darbinieki un žūrijas pārstāvji.


Fotogrāfiju iesniegšana

 Fotogrāfiju iesniedzējam obligāti jābūt fotogrāfiju autoram.

 Katrs autors konkursam var iesniegt ne vairāk kā 5 fotogrāfijas.

 Fotogrāfijas Latvijas Sporta muzejā ar norādi „Fotokonkursam-izstādei” iesniedzamas personīgi vai nosūtāmas pa pastu, kā arī obligāti nosūtāmas pa e-pastu: pavasarissporta@gmail.com līdz 2009. gada 23. maijam. Muzeja adrese: Alksnāja iela 9, Rīga, LV-1050. Muzeja darba laiks: otrdien-piektdien 10.00-17.00; sestdien 11.00-17.00; pirmdien, svētdien muzejs slēgts.

 Katrai fotogrāfijai jādod nosaukums, kas atspoguļo fotogrāfijas ideju.

 Fotogrāfijām jāpievieno slēgta aploksne, kurā norādīts fotogrāfijas autora vārds, uzvārds, adrese, telefons un e-pasts. 


Fotogrāfiju saturs un noformējums

 Konkursa dalībniekam ir dota iespēja savai izdomai un fantāzijai, taču fotogrāfijā redzamajam jābūt saistītam ar sportu (kustību prieku).

 Fotogrāfijām jābūt taisnstūrveida, matētām, 30x40 cm (A3 formāts) izmērā.

 Fotogrāfijas atļauts apstrādāt datorā ar jebkuru no programmām, taču aizliegta pārmērīga iejaukšanās attēlā.

 Fotogrāfija nedrīkst būt veidota, apvienojot vairākus attēlus.


Konkursa vērtēšana un apbalvošana

 Konkursa žūriju veido Latvijas Sporta muzeja darbinieki, Latvijas Fotogrāfijas muzeja speciālisti un pieaicināti profesionāli fotogrāfi.

 Dalībniekam, kura fotogrāfijas žūrija atzinusi par vislabākajām, tiek piešķirta 1. vieta un dota iespēja rīkot fotoizstādi par sporta tēmu Latvijas Sporta muzeja telpās. Apbalvoti tiek arī konkursa 2. un 3. vietas ieguvēji.

 Fotogrāfiju vērtēšanā piedalās arī fotoizstādes „Pavasaris sportā” apmeklētāji. Skatītāju balvu saņem autors, kura darbs ieguvis visvairāk balsu.

 Fotokonkursa uzvarētāju saraksts un fotogrāfijas pēc rezultātu paziņošanas tiek publicētas Latvijas Sporta muzeja mājas lapā www.sportamuzejs.lv.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV