Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vēlreiz Dailes teātrī notiks izrāde „Stāsti, kas pagriež pasauli”

Ilze Skuja, 30.04.2009. 15:30

Pēc daudzkārtējiem skatītāju lūgumiem Dailes teātrī vēlreiz būs iespēja redzēt  izrādi „Stāsti, kas pagriež pasauli”, kurā dažādu tautību jaunieši uz skatuves atklāti runā par dzīvi. Papildus bezmaksas izrādes DT Mazajā zālē notiks 12. maijā pulksten 16:00 un 19:00.
Vēlreiz Dailes teātrī notiks izrāde „Stāsti, kas pagriež pasauli”

Izrādes dalībnieki un Dailes teātris ir nolēmuši, ka šī būs labdarības izrāde. Tāpēc izrādes apmeklētāji tiek aicināti ziedot Siguldas meitenītei Aigijai, kurai nepieciešama medicīniska palīdzība ārzemēs. Projektu realizē labdarības fonds "palīdzēsim.lv". Sīkāku informāciju lasiet internetā: http://blog.palidzesim.lv/2009/02/siguldas-meitenite.html.

Veidojot izrādi „Stāsti, kas pagriež pasauli”, jaunieši tika aicināti stāstīt kādu, viņuprāt, nozīmīgu savas dzīves notikumu, kas kaut kādā ziņā ir izmainījis viņu pasaules uztveri. Tomēr jauniešu izvēle netika ierobežota ne stāstu formas, ne satura ziņā. Rezultātā tapusi aizraujoša izrāde, kas liek dažāda vecuma skatītājam patiesi smieties, skumt un ierosina domāšanu.

Atgādinām, ka šis ir Latvijas un Dānijas kopprojekts ar nosaukumu KONTAKTS.LV, kurā dažādu tautību jaunieši vairākus mēnešus skatuves mākslas profesionāļu vadībā apguva runas, kustības, hip hop dejas, un skaņdarbu radīšanas pamatus. Ar viņiem strādāja Aina Matīsa, Agris Daņiļēvičs, Vita Bekmane un Gustavo, kas jauniešus konsultēja kā veiksmīgāk viņi varētu īstenot savu personīgo stāstu uz skatuves. No šiem stāstiem ir izveidota izrāde, tās režisors - Didzis Jonovs.

Izrādi atbalsta Dānijas Kultūras institūts, Sorosa fonds Latvija, Aizkraukles bankas Sabiedriskā labuma fonds, Eiropas Komisija.

Ieejas kartes uz izrādi rezervējiet pa tālr. 29115545.

Šis ir teātris tā īstākajā formā – aktieri, skatītāji un patiess stāsts!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV