Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Pēdējo reizi tiks rādīta muzikāli drastiskā izrāde „Tas trakais, trakais Harijs”

Liene Jakovļeva, 06.05.2009. 13:34

17. maijā Dailes teātra Mazajā zālē skatītājiem pēdējo reizi būs iespēja tikties ar Henrija Millera muzikāli drastiskās izrādes „Tas trakais, trakais Harijs” varoņiem.

Izrāde „Tas trakais, trakais Harijs”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2007. gada 25. septembrī, ir režisora Dž.Dž.Džilindžera cieņas reveranss un mīlestības veltījums Henrijam Milleram.

Šī ir pirmā un vienīgā Henrija Millera luga – cenzūras vajāts stāsts par trakulīgo Hariju, nepiederīgo, nepieradināmo, dzīvespriecīgo jeņķi, kurš allaž meklējas un allaž atrodas meklējumos. Par īstu maitasgabalu, kurš tomēr nav gluži draņķis. Drīzāk vienkāršs puisis, kas nekad nevēlas citus ievainot. Ja vien tie nepagadās viņa ceļā. Jo ikvienam ir sirds, kuru pazaudēt – arī gangsteru, krogu, meitumāju un spēļu eļļu trakajā karuselī.

Intelektuāli erotiskais amerikāņu pleibojs Henrijs Millers (1891-1980) mākslu atzina par vienīgo valstību, kurā iespējams būt vienlaikus vergam un kungam. Un savas apjomīgās egocentriskās prozas lappusēs viņš radīja šo dīvaino, fantastisko, kaprīzo valstību – par bēdām svētulīgiem mietpilsoņiem un par svētību visai lasošajai pasaulei.

Iestudējumā galveno lomu atveido Lauris Subatnieks, citās lomās - Ilze Ķuzule (Dženija), Ilona Balode (Bāra meitene), Aldis Siliņš (Jauneklis), Pēteris Gaudiņš (Dakteris un Aklais), Harijs Spanovskis (Gangsteris) un Aleksandrs Radzēvičs (Mazais cilvēks). Izrādē piedalās arī bārmenis Gvido Elksnis un grupas „Dzelzs Vilks” mūziķi Juris Kaukulis un Kaspars Tobis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV