Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klajā nākusi Berbela Vardecka grāmata “Pļauka dvēselei”

Apgāds "Mansards", 06.05.2009. 13:49

Apgāds “Mansards” sadarbībā ar Ģimeņu psiholoģiskā atbalsta centru “Līna” laidis klajā vācu psihoterapeites Berbelas Vardeckas (Bärbel Wardetzki) grāmatu “Pļauka dvēselei. Kā vieglāk tikt galā ar aizvainojumu un atraidījumu”.
Klajā nākusi Berbela Vardecka grāmata “Pļauka dvēselei”

Aizvainojums vai atraidījums ir kā pļauka dvēselei. Mēs jūtamies sāpināti, un ir aizskarts mūsu pašvērtējums. Sekas — dziļa nedrošība, ko pavada dusmas, bezspēcība un šaubas. Aizvainoti mēs lepnumā novēršamies un nereti alkstam atriebties savam pāridarītājam. Šajā aizraujošajā grāmatā jūs uzzināsiet, kā veselīgāk attiekties pret aizvainojumiem, lai tie pēc iespējas mazāk traumētu jūsu un jums tuvo cilvēku dzīvi.

Aizvainojums ir reakcija uz notikumiem, kas ievaino mūsu dvēseli. Mēs to izjūtam kā pļauku dvēselei, jo tas tiešā veidā aizskar mūsu pašvērtējuma izjūtu. Aizvainojuma reakciju var izraisīt gan sīki atgadījumi un citu cilvēku nelaipnums, gan nepārprotams atraidījums, kad, piemēram, tiek noniecinātas mūsu jūtas vai kad mūs nepieņem kārotajā amatā.

Berbelu Vardecku šai grāmatā galvenokārt interesē jautājums, kurās situācijās mēs esam īpaši jūtīgi un ievainojami. Ar dažādu piemēru palīdzību viņa pierāda, ka aizvainojums bieži nozīmē arī iespēju pielikt punktu nepabeigtiem stāstiem. Mums ir dota iespēja izvēlēties — uztvert sevi kā ārējo apstākļu upuri vai arī sākt rīkoties atbildīgi un noniecinājumu nemaz nepieļaut.

Dr. Berbela Vardecka (dzimusi 1952. gadā Vācijā) ir diplomēta psiholoģe un geštaltterapeite. Deviņus gadus strādājusi ar ēšanas traucējumu problēmām Bād-Grēnenbahas Psihosomatikas klīnikā, tagad viņa ir psihoterapeite privātpraksē Minhenē un darbojas arī kā pasniedzēja un supervizore. Berbela Vardecka ir vairāku atzītu grāmatu autore. Aprīlī autore viesojās Rīgā un vadīja divu dienu semināru psihologiem un psihoterapeitiem “Aizvainojums un tā pārvarēšana”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV