Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rokopera "Olivers" aizkustina skatītājus

Sigita Paula Cepleviča, 08.05.2009. 22:20 | komentāri (5)

6. maijā pirmizrādi piedzīvoja pirmā rokopera bērniem "Olivers", kuru pēc pazīstamā Čārlza Dikensa romāna "Olivera Tvista piedzīvojumi" motīviem veidojusi komponiste un "Jauno Zvaigžņu Teātra" direktore Laila Ilze Purmaliete.
Rokopera "Olivers" aizkustina skatītājus

Ideja rokoperai radās, kad autore savā dzīvē saskārās ar aktuālo bērnu namu problēmu Latvijā. Autore cer, ka caur šo izrādi viņai izdosies uzrunāt sabiedrību un veidot viedokli, ka nav iespējams bērnam izveidoties par pilnvērtīgu sabiedrības locekli, augot bērnu namā, tādēļ ir jāatbalsta audžu ģimeņu veidošanos Latvijā.

"Šis stāsts ir par dubļainām ielām, par skatlogu gaismu, kas nepieder tev, par mani, par tevi, par smiekliem un sāpēm vēl." ar šādiem vārdiem iesākas izrāde, kas skatītājam liek just līdzi un saprast mazo Oliveru, kurš dzīvo bērnu namā un, tāpat kā ikviens bērns, vēlas būt mīlēts un kādam vajadzīgs. Nesaņemot mīlestību bērnu namā, Olivers bēg projām. Viņš nonāk uz ielas un iesaistās ielu bērnu barā, kuri neapmeklē skolu, zog un ubago un dzīvo pie Feigina – noziedznieka un bērnu izmantotāja. "Izvēlētais žanrs - rokopera - saistīts ar materiāla skaudrumu un dramatismu, jo diemžēl arī šodien bērnam nereti jārisina ļoti nopietnas problēmas, jāpieņem lēmumi jau 11 gadu vecumā. Tikai dzīvē tas visbiežāk nebeidzas tik laimīgi kā mūsu stāstā par Oliveru," atzīst rokoperas autore Laila Ilze Purmaliete. Autorei arī liels prieks par to, ka jau pirmizrādē izdevās aizkustināt skatītājus. Cilvēki tik ļoti juta līdzi šim stāstam, ka ne viena vien zālē sēdošā skatītāja acīs bija manāmas asaras. Neaprakstāmas emocijas piedzīvoja ne tikai skatītāji, bet arī izrādes aktieri, gūstot gandarījumu par to, ka izrāde ir cilvēkus uzrunājusi. Rudenī tiek plānots arī izdot CD ar rokoperas dziesmām, jo tajā laikā būs vērojamas vēl papildizrādes.

Teksta un mūzikas autore - Laila Ilze Purmaliete, režisors - Juris Rijnieks, dziesmu aranžējumi - Raimonds Macats. Lomās: Liene Šomase, Niks Matvejevs, Andris Baltacis, kā arī bērnu popgrupa "Dzeguzīte","Jaunā Zvaigžņu Teātra" aktieri –Rihards Andris Bērziņš (Olivers), Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs un citi. Kopā uz skatuves ir 20 lomu atveidotāji.

Izrāde VEF kultūras pilī būs vērojama vēl 12. maijā, kā arī 2009. gada rudenī. Izrādi piedāvā "Jaunais Zvaigžņu Teātris".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV