Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sezonas pēdējā pirmizrāde Dailes teātra Lielajā zālē – „Punktiņa un Antons”

Liene Jakovļeva, 11.05.2009. 10:54

29. maijā Dailes teātrī pirmizrāde – ar skatītājiem pirmoreiz tiksies Ēriha Kestnera izrādes bērniem „Punktiņa un Antons” varoņi. Dž.Dž.Džilindžera veidotais jauniestudējums būs pēdējā šīs sezonas pirmizrāde Lielajā zālē.
Sezonas pēdējā pirmizrāde Dailes teātra Lielajā zālē – „Punktiņa un Antons”

Daži domā, ka Punktiņa ir briesmīgs bērns. Citiem liekas, ka viņa ir pirmklasīga. Viņa kniksē sienai un pārdod tai sērkociņus, viņa gribētu būt dvīne un labprāt spēlē smieklus, viņa skuj sunim bārdu un beidzot pat izgudro, ka viņai iekšā dīgst maza eglīte.

Savukārt Antons ir varens zellis, kurš nomokās un vāra, pelna naudu, maksā par ēdienu un īri un rūpējas par savu slimo māti, kura zina tikai bēdas, slimības un rūpes.

Kad vecāki pelna daudz naudas un viņiem nav laika saviem bērniem, mājās sāk zust sērkociņi. Punktiņa melo saviem vecākiem, un tas ir ļoti neglīti. Tas ir šausmīgi, bet ārkārtīgi interesanti. Šajā mājā visiem ir noslēpumi. Kaut kas te vairs nav kārtībā. Kad spēlē iesaistās kārnās guvernantes Andahtas jaunkundzes līgavainis Velna Roberts, viss sāk iet pa galvu pa kaklu. Kad tas nāks gaismā, tad tik būs tracis!

Punktiņas lomu režisors uzticējis Ilzei Ķuzulei un Elīnai Dzelmei. Antonu pārmaiņus spēlēs Lauris Dzelzītis vai Lauris Subatnieks. Citās lomās - Dainis Gaidelis (Poges kungs), Sarmīte Rubule (Poges kundze), Ilze Vazdika (Berta), Marīna Janaus (Antona māte), Ieva Pļavniece (Andahtas jaunkundze), Aldis Siliņš (Velna Roberts), Gints Grāvelis (Gotfrīds Kleperbeins), Juris Gornavs (Hābekusa kungs), Āris Rozentāls (Bremzera kungs), Pēteris Gaudiņš (Pirmais policists), Ivars Auziņš (Otrais policists), Ilze Ķuzule vai Elīna Dzelme, Lauris Subatnieks vai Lauris Dzelzītis, Juris Gornavs, Pēteris Gaudiņš (Garāmgājēji). Uz skatuves darbosies arī jau komēdijā „Lodes pār Brodveju” iepazītā atraktīvā sunīte Poga.

Režisors Dž.Dž.Džilindžers, veidojot jauniestudējumu, atkal strādā kopā ar uzticamo radošo komandu – scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu un kustību konsultanti Ingu Krasovsku. Izrādes gaismu mākslinieks ir Romāns Medvedevs. Pats Dž.Dž.Džilindžers veidojis arī tulkojumu un dramatizējumu.

Šosezon gaidāmas četras jauniestudējuma izrādes – 29. maijā plkst. 19.00 (pirmizrāde), 30. maijā plkst. 13.00 (papildizrāde) un 18.00, kā arī 31. maijā plkst. 15.00.

Uz izrādi „Punktiņa un Antons” var iegādāties arī Ģimenes biļeti – pērkot četras vai vairāk biļetes, pirkumam tiek piemērota 20% atlaide.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV