Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Notiks grāmatas “Vīna pasaules rokasgrāmata” atvēršanas svētki

Līga Loļa, 12.05.2009. 08:59

Apgāds “Jumava” aicina uz grāmatas “Vīna pasaules rokasgrāmata” prezentāciju, 2009. gada 13. maijā plkst. 16.00 Vīna studijas telpās, Elizabetes ielā 10.

Uz godalgotās grāmatas “Vīna pasaules rokasgrāmata” papildinātā izdevuma atvēršanas svētkiem “Jumava”, grāmatas autors vīna pazinējs Aldis Krišjānis un Vīna studija ir aicinājusi savus ilggadēji uzticamākos autorus, sadarbības partnerus un vīna mīļotājus, lai kopīgi pie vīna glāzes sveiktu autorus, dalītos iespaidos par burvīgo vīna pasauli un jauki pavadītu vasarīgo pēcpusdienu. Pasākuma ietvaros apgāds “Jumava” godinās arī grāmatu konkursa “Zelta Ābele” apbalvoto “Jumavas” grāmatu autorus un māksliniekus.

Prezentācijas laikā profesionāli vīna pazinēji degustēs un komentēs grāmatas atbalstītāju sarūpētos vīnus, ar kuriem cienās arī sanākušos viesus. Grāmatas tapšanu ir atbalstījuši tādi pazīstami dzērienu izplatītāji kā “Latvijas Balzams”, “Prike Latvija”, “Hanzas Vīna Galerija”, “Park MV”, Dylan Distribution” “Vīna studija” u. c.

2003. gadā izdotā A. Krišjāņa “Vīna pasaules rokasgrāmatu” (atkārtoti izdota arī 2005. gadā), kas 2003. gada oktobrī tika nominēta “Gardēža pasaules pavārgrāmatu balvai 2003” un iekļuva finālā 2 kategorijās “Labākā vīna izglītojošā grāmata” un “Labākā grāmata par vīnu un ēdienu saskaņošanu”.

Pasaules pavārgrāmatu balva ir pasaules mēroga konkurss, kas notiek katru gadu, un tajā piedalās ap 50 valstu. Finālam, kas iedalīts vairākās kategorijās, tiek izvirzīta katras valsts labākā pavārgrāmata vai vīna grāmata. “Vīna pasaules rokasgrāmata” ieguva atzinības rakstu kategorijā “Labākā par vīnu un ēdienu saskaņošanu”. Ņemot vērā lielo interesi, kā arī faktu, ka latviešu valodā nav pieejamas grāmatas par vīnu, apgāds “Jumava” ir izdevis pārstrādātu un papildinātu šīs grāmatas izdevumu.

“Vīna pasaules rokasgrāmatā” lasītājs varēs iegūt jaunāko informāciju par visām tām vīna zemēm, kuru darītais vīns nopērkams Latvijā.
     

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV