Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Prāgas grāmatu tirgū notiks Paula Bankovska romāna atvēršanas svētki

Arita Gutāne, 13.05.2009. 16:42

Rakstnieks Pauls Bankovskis un Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga no 14. līdz 17. maijam piedalīsies Prāgas grāmatu tirgū, kur notiks Paula Bankovska romāna „Čeka, bumba & rokenrols” izdevuma čehu valodā prezentācija, kā arī citi pasākumi ar Latvijas pārstāvju dalību.

Piektdien, 15. maijā, pulksten 16.00 interesentiem būs iespēja saņemt Paula Bankovska autogrāfu. Sestdien, 16. maijā paredzēti divi sarīkojumi ar latviešu rakstnieka piedalīšanos. Pulksten 13.00 norisināsies diskusija “Europe Re-United: Central and East European Literatures After 1989” („Atkalapvienotā Eiropa: Centrālās un Austrumeiropas literatūra pēc 1989. gada”), kurā tiks apspriesti šādi jautājumi: Centrālās un Austrumeiropas ekonomisko, politisko un sociālo pārmaiņu pēc 1989. gada atspoguļojums literatūrā; padomju laika un Eiropas atkalapvienošanās tēlojums mūsdienu literatūrā; Centrālās un Austrumeiropas literatūras attīstība un perspektīva. Kopā ar Paulu Bankovski sarunā iesaistīsies arī rakstnieki no Lietuvas, Slovēnijas un Slovākijas. Vēlāk – pulksten 15.00 – tiks atvērts Paula Bankovska romāna „Čeka, bumba & rokenrols” izdevums čehu valodā, ko tulkojis Mihals Škrabals (Michal Škrabal).

Prāgas grāmatu tirgū tiks izstādīti latviešu literatūras tulkojumi čehu valodā, kā arī informatīvie materiāli par latviešu literatūru un ievērojamākajiem mūsdienu rakstniekiem. Iecerēta arī Latvijas pārstāvju tikšanās ar Latvijas vēstnieci Čehijā Argitu Daudzi.

Latvijas dalību Prāgas grāmatu tirgū atbalsta Eiropas Savienības programma „Kultūra 2007-2013", Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Valsts valodas aģentūra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV