Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Valmieras Valsts ģimnāzija iesaistās „Muzeju nakts 2009” aktivitātēs

Līga Tarbuna, 14.05.2009. 13:55

16.maijā visā Latvijā, arī Valmierā, norisināsies "Muzeju nakts 2009" pasākumi. Šogad „Muzeju nakts” aktivitātes norisināsies ne vien Valmieras Novadpētniecības muzejā, bet arī Valmieras Valsts ģimnāzijā - no plkst.18.00 līdz plkst.01.00 valmieriešiem un pilsētas viesiem būs atvērta ģimnāzijas ēka un galerija „Ledus pagrabs”.

Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Zemļickis informē, ka 16.maijā no plkst.18.00 ikviens aicināts apmeklēt galeriju „Ledus pagrabs”, kur varēs aplūkot Paņevežu (Lietuva) mākslas skolas direktora Vitauta Tallata-Kelpša (Vytauto Tallat-Kelpša) tēlniecības darbu izstādi. SIA „Akvarelis” „Ledus pagrabā” piedāvās konsultācijas par zīda un porcelāna apgleznošanu un glezniecību, savukārt mākslas zinātnieks Aivars Leitis atbildēs uz dažādiem mākslas cienītāju jautājumiem. Pirmajiem 20 apmeklētājiem tiks piedāvāta tase „dižķibeles” kafijas, arī pārējos sagaida dažādi citi pārsteigumi.

Tāpat Muzeju naktī būs atvērts Valmieras Valsts ģimnāzijas muzejs, piedāvājot iepazīt ekspozīciju par Cēsu pulka skolnieku rotu un uzzināt vairāk par izglītības iestādes vēsturi.

Valmieras Valsts ģimnāzijas 1.stāva vestibilā interesenti varēs apskatīt Ulda Peļņas aerofotogrāfiju izstādi „Valmiera - 1200 feet”, kurā redzamās fotogrāfijas uzņemtas pagājušā gadā veiktu lidojumu laikā. Attēlos iemūžināti gan nozīmīgi Valmieras objekti, piemēram, Vidzemes Olimpiskais centrs, J.Daliņa stadions, kā arī tilti pāri Gaujai un skaistākās pilsētas vietas. 

Savukārt Valmieras Valsts ģimnāzijas 2.stāva vestibilā „Muzeju naktī” būs aplūkojami mākslinieces Monikas Oses akvareļi, bet ģimnāzijas kamīnzālē varēs iepazīt audzēkņu radošos darbus – fotogrāfijas, aušanas pulciņa veikumu u.c.

„Muzeju naktī” Valmieras Valsts ģimnāzijas kolektīvs piedāvās vēl kādu īpašu aktivitāti - vides plenēru laikā tapušo tēlniecības darbu apskati.





Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV