Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

“DURVIS: Atvērtās un aizvērtās” - pēdējo reizi šajā sezonā

Krista Jansone, 14.05.2009. 14:50

21. maijā plkst. 20:00 pēdējo reizi šajā sezonā „Dirty Deal Teatro” tiks izrādīta muzikālā izrāde „DURVIS: Atvērtas un aizvērtas”
“DURVIS: Atvērtās un aizvērtās” - pēdējo reizi šajā sezonā

“DURVIS: Atvērtās un aizvērtās” - Izrāde vēstī par 60. gadu kulta dzejnieka un muzikanta Džima Morisona dzīvi un daiļradi.

«Reiz mēs kopā ar tēvu, māti, vecotēvu un vecomāti rītausmā braucām pa tuksnesi. Kravas automašīna, vedot indiāņu strādniekus, laikam bija saskrējusies ar citu mašīnu, es īsti nezinu, kas tur bija noticis, bet pa visu ceļu vāļājās asiņojoši indiāņi. Mūsu mašīna nobremzēja un apstājās. Toreiz es pirmo reizi izjutu bailes. Man tad bija kādi četri gadi, bet bērns jau ir kā zieds – groza galvu pa vējam. Tagad, kad es atskatos uz šo notikumu un domāju par to, mani pārņem sajūta, ka to indiāņu – viena vai varbūt divu – prātā jukušās dvēseles klaiņoja apkārt un tad pēkšņi ielēca manā dvēselē. Tās joprojām ir tur.” (Džims Morisons)

Izrāde stāsta ne tikai par dižā mūziķa traģisko likteni, bet arī par hipiju zelta laikiem. (Pa ielām klīda tikai hipiji, ik uz soļa pārdeva LSD. Valdīja tik noslēpumaini vilinoša gaisotne, ka es acumirklī kļuvu par puķu bērnu.) Par rokenrolu, narkotikām un brīvo mīlu. Par laiku, kurš aizrāva sev līdzi ļoti daudz talantīgu cilvēku. (Nomira Hendrikss, nomira Dženisa. Kļūst neomulīgi.)

Visas teātra projektam izvēlētās grupas The Doors kompozīcijas skan mūziķu dzīvajā izpildījumā, bez fonogrammas. Lomās: Dmitrijs Rumjancevs un Anna Upeniece; režisori: Mihails Abramovs un Dmitrijs Rumjancevs. Muzikanti: Edgars Kempišs (sitamie instrumenti), Ģertrūde Jerjomenko (taustiņinstrumenti) un Aleksandrs Marjevičs (ģitāra).

“Cilvēki runā par mīlestību, bet tas viss ir blēņas. Mīlestība ievaino. Jūtas vieš nemieru, tirda. Cilvēkiem iestāsta, ka sāpēs ir bīstamas un ļaunas. Kā tad viņi var mīlēt, ja viņiem ir bail just? Sāpes ir vajadzīgas, tās mūs atmodina. Cilvēki tiecas slēpt savas sāpes, un tas ir nepareizi.” (Džims Morisons)

Biļešu cena iepriekšpārdošanā, „Biļešu serviss” tirdzniecības punktos un www.bilesuserviss.lv 3LVL. Pērkot biļeti pirms izrādes teātra kasē- cena 4LVL

Izrāde krievu valodā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV