Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Muzeju naktī Medicīnas muzejā notiks dzīres mēra laikā

Lienīte, 15.05.2009. 11:30 | komentāri (1)

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja kolektīvs Muzeju naktī apmeklētājus aicina dzīrot. Plašsaziņas līdzekļos laiku pa laikam parādās ziņa, ka kāda daļa sabiedrības turpina rīkot dzīres mēra laikā. 16.maijā dzīres mēra laikā būs Medicīnas vēstures muzejā Antonijas ielā 1.

Mēra laikos cilvēki mēdza rīkoties trejādi: viena daļa meklēja mierinājumu reliģijā un cerēja uz pasaules glābēja spējām veikt brīnumus; citi bēga prom no mēra apsēstās zemes; bet trešie padevās liktenim un ar priecīgu prātu sagaidīja galu dzīrojot. Palicēji muzejā visa vakara garumā varēs iegūt noderīgas zināšanas par šarlatāniem, burvjiem un raganām, iegādāties nepārbaudītas brīnumzāles pret visām kaitēm un muļķību, piedalīties pasaules gala sludināšanas procesijā ar visām no tā izrietošām sekām.

Visam pāri – uzdzīve un aizmiršanās vienas nakts garumā, kuras laikā par drošību mīlestību baudot rūpēsies 16.gs farmaceits Amorus no www.atceries.lv, bet Valsts Asinsdonoru centrs pavērs durvis uz maģisko asins pasauli. Lielākais dzīru atbalstītājs šogad ir Rīgas Piena kombināts ar siera produkcijas degustāciju.

LR Veselības ministrija brīdina, ka pārmērīga alkohola lietošana, smēķēšana un uzdzīve ir kaitīga veselībai.

Muzeju naktī Medicīnas vēstures muzejā, kā katru gadu, būs atvērti pirmie divi stāvi, taču visi muzeja cienītāji 17.maijā no plkst.11.00 līdz 16.00 muzeja ekspozīciju un izstādes varēs apskatīt bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV