Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Molā” apskatāmi fotogrāfa Mārtiņa Plūmes Etiopijas ekspedīcijas darbi

Elija Krauze, 16.05.2009. 19:11 | komentāri (3)

Tirdzniecības centrā „Mols” apskatāmi fantastiski pieredzējušā fotogrāfa Mārtiņa Plūmes darbi, kas tapuši ekspedīcijas laikā Etiopijā. Tāpat no 18. līdz 23. maijam ikviens apmeklētājs aicināts iesaistīties t/c „Mols” rīkoto Āfrikas dienu pasākumos.
„Molā” apskatāmi fotogrāfa Mārtiņa Plūmes Etiopijas ekspedīcijas darbi

„Ar Mārtiņa Plūmes darbu izstādi gribējām iepriecināt savus klientus un padarīt viņa mākslu ikvienam tuvāku un pieejamāku. Jau šobrīd vērojama ļoti liela apmeklētāju interese un pat apbrīna par viņa fotoizstādi, kas mums sniedz gandarījumu”, stāsta Zita Siliņa, tirdzniecības centra „Mols” direktore.

Mārtiņš Plūme savu foto mākslu galvenokārt apguvis pašmācības ceļā, salīdzinot tās ar citu darbiem, analizējot kļūdas un meklējot jaunus radošus risinājumus. Sākumā Mārtiņš strādājis dažādās foto sesijās, vēlāk kļuvis par fotoreportieri ziņu aģentūrā LETA un portālā easyget.lv. Par M. Plūmes foto gaitu pirmsākumiem varētu uzskatīt viņa vidusskolas gadus, kad draugi, aplūkojot viņa fotogrāfijas, sāka izteikt uzslavas par kadrējumu, foto mirkļiem un oriģinalitāti. Savas radošās idejas un emocijas Mārtiņš cenšas ielikt savās fotogrāfijās.

„Ekspedīcijā uz Etiopiju devos ar nepazīstamiem cilvēkiem, tomēr tas netraucēja mani iepazīt unikālo un daudzveidīgo valsts kultūru un tas iedzīvotājus, kas arī bija mans galvenais mērķis. Etiopijas iedzīvotāji dažādās valsts daļās atšķiras gan ar tradīcijām, gan ģērbšanās kultūru, kas tur ir īpaši spilgta, tāpēc to es mēģināju iemūžināt savos darbos. Savu sapni un mērķi man izdevās piepildīt pat vairāk kā iepriekš bija cerēts”, Etiopijas ekspedīciju atceras Mārtiņš Plūme.

M. Plūmes darbu izstāde ir kā iesākums t/c „Mols” organizētajām Āfrikas dienām, kuru laikā “Mols” būs iekārtots atbilstoši šai videi. Noskaņu radīs arī Āfrikas ritmi un filmas. Tāpat visu nedēļu pie “Mola” lielās skatuves tiks izstādīts ekskluzīvais fotogrāfa Mihaela Policas fotoalbums “Noslēpumainā Āfrika no putna lidojuma” (“Eyes Over Africa”). Šis fotoalbums pasaulē pieejams tikai 2000 eksemplāros, turklāt katrs ir autora parakstīts. “Jāņa Rozes Grāmatnīca” šo grāmatu piedāvās ar īpašu atlaidi. Visas nedēļas garumā „Mola” apmeklētājus gaidīs vēl daudzi citi ar Āfrikas tematiku saistīti pārsteigumi un izklaides.

Āfrikas dienas noslēgsies ar krāšņu pasākumu sestdien, 23. maijā, plkst. 14:00. Tajā skatītājus priecēs pazīstamais perkusionists Nils Īle un deju grupas “Pulsa Efekts” un „Alegria”, kas afrikāņu deju soļus mācīs arī apmeklētājiem. Pasākuma apmeklētāji varēs laimēt arī vērtīgas balvas – Dienvidāfrikas vīnu no veikala “Gourmet”, spa ceļojumu divām personām no “Go Travel Cassandra”, makšķerēšanas ceļojumu no “Safari kluba” un galveno balvu – aviobiļetes divām personām uz Āfriku no “Go travel Cassandra” un “Safari Kluba”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV