Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Iznācis Jura Kronberga dzejoļu krājums „Trimdas anatomija”

Apgāds "Mansards", 20.05.2009. 12:06

Apgāds „Mansards” laidis klajā Zviedrijā dzīvojošā latviešu rakstnieka un tulkotāja Jura Kronberga dzejas grāmatu „Trimdas anatomija”, kurā apkopoti dzejoļi, kas sarakstīti no 1970. līdz 1991. gadam, un arī ārpus krājumiem esošie dzejoļi, kas tapuši no 1993. līdz 2008. gadam.
Iznācis Jura Kronberga dzejoļu krājums „Trimdas anatomija”

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cGrāmatā iekļauti dzejoļi no krājumiem „Pazemes dzeja”, „Iesnas un citi dzejoļi”, „Biszāles” un „Tagadnes”, kā arī izlasēm „Par īstenību, četrām sāpēm un bezizejas istabu” un „Mana latviskā ikdiena”. Ārpus krājumiem ievietoti agrāk nepublicēti vai tikai žurnālos un laikrakstos publicēti dzejoļi par trimdu un aizgājušiem cilvēkiem – autora vecākiem un draugiem, kas līdztekus laikmetam lielākā vai mazākā mērā bijuši Jura Kronberga dzīves „līdzautori”.

Juris Kronbergs dzejoļu krājuma ievadā raksta: „Sešdesmit astotais, tas bija lūzums. Daudzējādā ziņā. Par to rakstīts daudz šajā jubilejas gadā. Šī dzejoļu izlase ar dzejoļiem par pasauli, politiku, trimdu, Latviju, identitāti – par godu sešdesmit astotajam. Atceroties tos „senos laikus”, kas mani veidojuši, kad bija tāda latviešu trimda un es rakstīju: „Es esmu dzimis trimdā / Vai esmu trimdā?” Kad visā pazemībā domāju, ka dzeja var padarīt pasauli par mazliet labāku vietu.”

Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojis Jura Kronberga dēls Egīls Kronbergs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV