Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jaunais cirks ierodas Liepājā

Krista Kalnarāja, 25.05.2009. 10:31

Pēc divām lieliskām izrādēm Ventspilī šodien Liepājā ierodas akrobātu trupas XY mākslinieki no Francijas.

Kopā ar sešiem akrobātiem ceļo arī kompānijas gaismu un skaņu mākslinieki un akrobātu pāra Annas un Mikisa divgadīgā meitiņa Eglantīne, kura pavada vecākus turnejās visā plašajā pasaulē un jau no mazotnes apgūst jaunā cirka gudrības un noslēpumus. Nedaudz jāapbēdina dresētu zvēru cirka cienītājus – jaunā cirka māksliniekiem nav līdzi neviena dzīvnieka, tomēr tas nebūt nemazina izrādes „Pacel mani!” kvalitāti. Arī spriedzes tajā ir gana. Somu laikraksts "Helsingin Sanomat" šo izrādi dēvē par "līdzsvara poēziju", bet "Le Marseillaise" raksta: "skatītājs ir burtiski pielīmēts pie krēsla, jo viņu ir apžilbinājusi mākslinieku virtuozitāte, iztēle, izdoma, ķermeņa un telpas kontrole...".

Izrādē „Pacel mani!” seši akrobāti veic elpu aizraujošus lēcienus un met kūleņus, būvē piramīdas un torņus, pārsteidz ar neticamu plastiku un līdzsvara izjūtu. Izrāde stāsta par ceļošanu. Šoreiz gan stāstus uzbur nevis vārdi, bet akrobātu ķermeņi un kustības, pāris veci čemodāni, trīs ozolkoka dēļi un brīnišķīga gaismu partitūra.

Kompānija XY ar izrādi „Pacel mani!” jau ir iepriecinājusi skatītājus Kambodžā, Amerikā, Šrilankā, Āfrikā un citur. Latvijā viņi viesojas pirmo reizi. Viesizrādes Kurzemē ir sākušās ļoti labi un mākslinieki cer, ka viņu izrāde un akrobātikas prasme aizraus arī liepājniekus.

Kompānija XY (Francija)
Pacel mani!
26. maijā plkst. 19:00
Liepājas Olimpiskā centra Rožu zalē
Liepājā, Brīvības ielā 39

Izrāde ir bez teksta un ilgst 1 stundu.


Izrāde ir domāta visplašākajam skatītāju lokam - gan bērniem (iesakām no 6 gadiem) un ģimenēm, gan jauniešiem un pieaugušajiem. Visiem, kas ir gatavi iepazīt Francijas jauno cirku!
Biļetes cena Ls 5. Skolēniem, studentiem un pensionāriem - Ls 3. Pirmskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

Biļetes Liepājas Olimpiskajā centrā Brīvības ielā 39 un "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV