Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kinogalerijā "K.Suns" varēs noskatīties Izraēlas režisora izrādi "Kaut kur pa vidu"

easyget.lv, 31.05.2009. 21:36

LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka" piedāvā noskatīties izrādi "Kaut kur pa vidu" (Somewhere in Between), kas notiks kinogalerijā "K.Suns", Elizabetes ielā 83/85 otrdien, 2. jūnijā plkst. 19.00.
Kinogalerijā "K.Suns" varēs noskatīties Izraēlas režisora izrādi "Kaut kur pa vidu"

Izraēlas režisora Issija Mamanova teātra trupa lugu iestudēja jau 2003. gadā un joprojām ar to uzstājas Telavivā un citviet Izraēlā. Saņemot finansiālo atbalstu no Izraēlas Ārlietu ministrijas, tā ir apceļojusi arī vairākas pasaules valstis – ASV, Šveici, Turciju, Vāciju, Īriju. Pēc priekšnesuma Rīgā sekos vairākas izrādes Nīderlandē.

“Kaut kur pa vidu” ir luga, kas uzdod jautājumus par dzimuma identitāti. To meklējot, rodas jautājumi par seksuālo identitāti, reliģisko pārliecību, politisko orientāciju un indivīda vietu sabiedrībā. Diskusijas gaitā tiek atkailināti dažādi cilvēka emocionālie stāvokļi – ciešanas, sāpes, apmulsums, līksmība, bauda un prieks. Izrāde sastāv no virknes īsu ainu, dzejoļu, dialogu un monologu humora pilnā un poētiskā valodā. Lugas galvenā varone ir kāda sieviete, kas piedzīvo lielas sāpes, jo viņas iekšējā pasaule neatbilst viņas fiziskajām formām.

Lugas autors ir Ronnijs Almogs – dramaturgs un transpersona, kuram pašam bijusi līdzīga dzīves pieredze. Viens no izrādes mērķiem ir lauzt domāšanas šablonus attiecībā uz dzimumu lomu sabiedrībā. Izrāde gan necenšas pilnībā atbildēt uz uzdotajiem jautājumiem, bet veicina skatītājos pārdomas.

Priekšnesums notiks vienkāršā angļu valodā. Pēc izrādes – iespēja diskutēt ar režisoru un aktieriem (Jakobs Tamarī, Šira Alfandarī, Nirs Turks, Haims Viders, Liata Azara).

Biļetes cena 1.90 LVL. Studentiem, pērkot 2 biļetes, cena 3.00 LVL

Norādes internetā: www.benlven.somee.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV