Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas Kara muzejā notiks Elitas Rozes grāmatas "Mūžs" prezentācija

Mārtiņš Mitenbergs, 01.06.2009. 15:54 | komentāri (1)

Latvijas Kara muzejā 3.jūnijā plkst.14.00 Elitas Rozes grāmatas "Mūžs" prezentācija

Grāmata veltīta Latviešu Nacionālo karavīru biedrības ilggadējā priekšsēdētāja Nikolaja Romanovska piemiņai .

Grāmata ir kā piemineklis latviešu patriotam, leģionāram Nikolajam Romanovskim, kura kapu aizbēra ar rokām un, kas ar savu neatlaidību panāca Saeimas deklarācijas par latviešu leģionāriem Otrajā pasaules karā pieņemšanu 1998.gadā.

Nikolajs Romanovskis /1925.g. - 2004.g./

1943. gadā viņš kā brīvprātīgais iestājās valsts darba dienestā. Vēlāk tika ieskaitīts 19. SS latviešu divīzijā - sākumā kājniekos, tad beidzis sapieru skolu, kļuvis par instruktoru un dienējis Čehoslovākijas teritorijā. Kara beigu posmā viņam esot bijusi iespēja izvēlēties, un viņš piedalījies cīņās Kurzemes katlā līdz pat Vācijas kapitulācijai ,izgājis cauri filtrācijas nometnei Gruzijā.

1990. gadā tika atjaunota Nacionālo karavīru biedrība un Nikolajs Romanovskis bija tās priekšsēdētājs vairākus gadus, turējis kopā kādreizējos latviešu leģionārus un nemitīgi, izmantojot visas iespējas, runājis par to, ka latviešu leģionāri nav bijuši fašisti, bet gan cīnītāji par Latvijas valsts neatkarību pret komunistisko padomju režīmu.

Viņa vadībā tapa arī Lestenes brāļu kapu ansamblis, kā arī aktīvi piedalījies pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa uzstādīšanā Rīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV