Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī

Liene Jakovļeva, 08.06.2009. 10:39

9. jūnijā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī, kuru vidū arī trīs pirmizrādes, kā arī Jāņa Petera jubilejas koncerts un Jāņa Lūsēna teatralizēti bohēmisks vakars ar Juri Kulakovu un skatītājiem.

2009./2010. gada sezona sāksies jau 31. augustā un 1. septembrī, kad Dailes teātrī notiks pasākums „Nosvini skolas sākumu kopā ar Punktiņu un Antonu Dailes teātrī!”.

Septembris ir Dzejas dienu laiks. Tādēļ šoreiz Dailes teātris atklāj sezonu ar koncertu, kas veltīts latviešu Dzejniekam Jānim Peteram. Personībai, kuras pieturvietas dzejā un mūzikā apdzejos pats Jānis Peters un Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un Imanta Kalniņa dziesmās izdziedās aktieri Lilita Ozoliņa, Jānis Paukštello, Andris Bērziņš, Artūrs Skrastiņš, Artis Robežnieks, Ieva Pļavniece un Ērika Eglija. Pie klavierēm būs maestro Raimonds Pauls. Koncerta režisors - Valdis Liepiņš, muzikālais konsultants - Juris Vaivods. Jāņa Petera jubilejas vakars „Dzejnieka mīlas vārdi” notiks 12. un 13. septembrī.

16. septembrī Mazajā zālē pirmizrāde Ērika Emanuela Šmita detektīvam „Mazie laulību noziegumi”, ko iestudēs viesrežisors Rolands Atkočūns. Filigrāni izstrādātajā attiecību trillerī „Mazie laulību noziegumi” (2003) satiksies visi trīs 2008. gada skatītāju aptaujas „METAXA teātra zvaigzne” uzvarētāji - labākie aktieri Rēzija Kalniņa un Ģirts Ķesteris, kā arī labākās izrādes „Manu sievu sauc Moriss” režisors Rolands Atkočūns. Kāda laulāta pāra dzīvē ir noticis lūzums, kas mainīs visu nākotnes eksistenci. Vai viņi spēs un vēlēsies palikt kopā vai arī ne? Luga slēpj daudz pārsteigumu un noslēpumu, saglabājot intrigu, kas skatītājam atklājas tikai pamazām. „Mazie laulību noziegumi” ir izrāde intelektuāliem un emocionāliem gardēžiem, kas pierāda, ka filozofija var būt sulīga un aizraujoša, bet vīrieša un sievietes attiecības – mūžam neatminama un allaž vilinoša mīkla.

Pirmā sezonas pirmizrāde Lielajā zālē gaidāma 24. septembrī – Dž.Dž.Džilindžers iestudēs angļu dramaturga Reja Kūnija (1932) komēdiju „Ja mana sieva uzzinās...”. Luga „Ja mana sieva uzzinās...” saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā labākā 1991. gada komēdija. Notikumus šeit pārstāstīt nav iespējams. Autors izliek nemitīgas lamatas saviem personāžiem. Neprātīgais pārpratumu karuselis griežas arvien ātrāk, un nekas nav tāds, kā izskatās. Intrigas augstākajā un ne tik augstā sabiedrībā, prātam neaptveramas notikumu šarādes, pārpratumu kaskādes un farsa situāciju lavīna gāžas pār publiku. Tie ir azarta, fantāzijas un asprātības svētki. Jauniestudējumā spēlēs Andris Bērziņš, Artis Robežnieks, Elīna Dzelme, Pēteris Liepiņš, Intars Rešetins, Lauris Subatnieks, Vita Vārpiņa, Marīna Janaus, Kristīne Belicka un Aldis Siliņš.

2. un 3. oktobrī iecerēts Jāņa Lūsēna teatralizēti bohēmisks vakars ar Juri Kulakovu un skatītājiem „Labvakar, Latvija!”. Jānis Lūsēns un Juris Kulakovs ir laikabiedri. Savulaik kopā pudu sāls apēduši un viens otra radītajās dziesmās savu dvēseli ielikuši. Tāpēc Jāņa Lūsēna koncertā aicināts piedalīties Juris Kulakovs, kā arī Dailes teātra aktieri un instrumentālā grupa Jāņa Lūsēna vadībā.

9. oktobrī Mazajā zālē vērsies priekškars kanādiešu dramaturga Norma Fostera (1949) it kā komēdijai „Kad citi jau guļ” (2006). Tā ir inteliģenta komēdija, kas uzrunā skatītāju, piedāvājot viņam jokus ar nopietnu zemtekstu un veselu zīmīgu personāžu plejādi: te ir padzīvojis rokenrola seniors, neveikla eksotisko deju dejotāja, ambiciozs radio naktsputns, pļāpīgs zaglis, aptrakusi fane un vēl, un vēl. Cilvēki, kas cenšas spēlēt ar tām kārtīm, kuras dzīve viņiem ir iedalījusi. Ikdienas sīkās ķibeles skaidri parāda, cik daudz pasaulē ir skumju, bet arī mīlestības. Pēc dramaturga norādījumiem lugas piecpadsmit personāžus izspēlē pieci aktieri – sešos vakara stāstos, kas nesaraujami saausti kopā smeldzīgi komiskā simfonijā. Režisors Kārlis Auškāps lomas uzticējis Jānim Paukštello, Mirdzai Martinsonei, Gintam Grāvelim, Aijai Dzērvei un Ivaram Auziņam.

Biļetes Dailes teātra un „Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Iespējams iegādāties arī e-biļetes.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV