Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aicina novērtēt Liepājas teātra aizvadītās sezonas jauniestudējumus

Lelde Vīksna, 08.06.2009. 13:06

19. jūnijā Liepājas teātris beigs savu 102. sezonu, kuras laikā tapuši astoņi jauniestudējumi. Liepājas Kultūras pārvalde pirms diviem gadiem iedibināja balvu, kura tiek pasniegta aizvadītās sezonas labākajam jauniestudējumam, labākajam aktierim un aktrisei skatītāju vērtējumā.

Pagājušajā gadā naudas balvas tika pasniegtas trīs nominācijās – labākā izrāde, labākais aktieris un labākā aktrise skatītāju vērtējumā un tās ieguva izrāde „Viss par vīriešiem” Rolanda Augustīna Atkočūna režijā, labākās aktrises titulu ieguva Sigita Jevgļevska, bet aktiera – Egons Dombrovskis.

Arī šogad skatītāji no 7. līdz 15. jūnijam aicināti izteikt savu vērtējumu, balsojot Liepājas mājas lapā www.liepaja.lv vai aizpildot anketu, kura pieejama Liepājas Kultūras pārvaldē Latviešu biedrības nama 96. kabinetā.

Par labākā jauniestudējuma nosaukumu sacenšas astoņas izrādes, labākās aktrises balvai izvirzītas četras aktrises, labākā aktiera balvai – pieci pretendenti. Šogad balvu klāsts papildināts ar nominācijām „labākais aktieris otrā plāna lomā” un „labākā aktrise otrā plāna lomā”. Šīm nominācijām izvirzīti desmit aktieri un astoņas aktrises. Balvas tiks pasniegtas 19. jūnijā, kad Liepājas teātris slēgs sezonu ar izrādi „Pidžama sešiem” Rolanda Augustīna Atkočūna režijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV