Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Leļļu teātris piedalīsies festivālā Vācijā

Daina Strelēvica, 09.06.2009. 11:25

No 12.jūnija līdz 19.jūnijam Northeimā (Vācija) notiks Baltijas jūras valstu kārtējais Leļļu teātru festivāls. Tajā piedalīsies arī Latvijas Leļļu teātra radošais kolektīvs ar izrādi "Lapsiņa Kūmiņa un Vilks Znotiņš". Izrāde būs skatāma 17.jūnijā.

Viļa Plūdoņa darba skatuves varianta autore un izrādes režisore ir teātra galvenā režisore Vija Blūzma. Scenogrāfe, leļļu un kostīmu māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, komponists Valts Pūce.

Plūdoņa kā personības arvien pilnīgāka izpratne devusi iespēju izveidot jautru muzikālu spēli ar komiskām sadzīviskām situācijām. Aktieri Laila Kirmuška, Dace Vītola un Edgars Lipors dzīvi un interesanti darbojas gan ar lellēm, gan paši, būdami veselīga humora apveltīti lauku sētas ļaudis. Interesanti ir tas, ka šajā izrādē ir lietas, kuras saprotamas bērniem, bet izrādi īpaši atzinīgi uzņem pieaugušie skatītāji. Tas nozīmē, ka šo izrādi var piedāvāt plašākai skatītāju auditorijai.

Izrāde popularizējama arī starptautiskā mērogā, jo tā interesanti un dzīvi iepazīstina skatītājus ar latviešu tautas tradīcijām un mentalitāti.

Izrāde tapusi ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV