Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noskaidroti konkursa „Antena” uzvarētāji

Krista Kalnarāja, 21.06.2009. 23:30

Tirdzniecības centrā „Baata” 20. jūnijā tika noskaidroti Liepājas Kultūras pārvaldes rīkotā radošā konkursa „Antena” uzvarētāji. Balvas no tirdzniecības centrs „Baata” un SIA „Annels Atrakcijas” saņēma zīmējumu autori, savukārt izlozē tika noteikti 5 veiksmīgākie balsotāji, kas saņēma balvas no Latvijas 1. Rokkafejnīcas.

Balsošanas rezultātā par radošā konkursa uzvarētājiem tika noteikti un balvas piešķīra deviņiem konkursa dalībniekiem: Laumai Dravniecei, Lindai Kacēvičai, Sendijai Jukšai, Ilutai Lejarājai, Ievai Džeriņai, Milanai Semjonovai, Rūdim Novicānam, Elīnai Dirnēnai, Maijai Ziemelei.

Tika noteikti arī pieci veiksmīgākie balsotāji, kas laika posmā no 1. līdz 19. jūnijam bija atstājuši savu balsi par kādu no sev tīkamākajiem izstādes darbiem. Latvijas 1. Rokkafejnīcas balvas saņēma: Arta Platace, Kristīne Trautmane, Gunta Kožokaru, Līva Sofija un Elīza, kas savu uzvārdu nav norādījusi.

Liepājas Tūrisma un tekstila skolas topošās konditores – 1. kursa studente Jūlija Jegorova un Arnela Karaulova no Liepājas Kultūras pārvaldes saņēma grozu ar zemenēm, savukārt „Vīna Studija” piešķīra dāvinājumu Liepājas Mākslas vidusskolai un tās bijušajiem absolventiem, kas izstādē izstādīja arī savus darbus.

Kā jau iepriekš minēts, konkursa mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus Eiropas Kultūras galvaspilsētas konkursa II kārtas pieteikuma tapšanā, kas nodrošinās iespēju Liepājai ar Kurzemes pieteikumu cīnīties par tiesībām 2014. gadā iegūt Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu. Kā uzsver Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Silva Golde: „Liepāja ir radoša pilsēta, ko apliecina bērni, kas piedalījušies Liepājas Kultūras pārvaldes organizētajā radošajā konkursā „Antena”. Bērnu izdoma, zīmējot antenas, ir patīkams pārsteigums un pierāda, ka jaunajā paaudzē ir spēcīgs radošuma potenciāls un talants uz dažādām mākslām. Tas pamato Liepājas centienus kļūt par Eiropas Kultūras galvaspilsētu 2014. gadā. Liepājas līdzšinējos sasniegumus ceļā uz titula iegūšanu augstu novērtējis arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kas ir stimuls, lai turpinātu dalību konkursā par spīti sarežģītajam laikam. Visas trīs Latvijas pilsētas, kas kandidē uz šo titulu, ir gatavs sacensību turpināt, tāpēc novēlu liepājniekiem
ticēt, ka Eiropas Kultūras galvaspilsētas titula iegūšana 2014. gadā pilsētai nesīs ieguvumus ikvienā nozarē – ne tikai kultūrā”.

Liepājas Kultūras pārvaldei saka paldies par liepājnieku atsaucību, piedaloties radošo darbu konkursā „Antena, kā arī ir pateicīga organizācijām, kas radušas iespēju iepriecināt konkursa dalībniekus.

Liepājas Kultūras pārvalde parūpēsies, lai visas balvas nonāktu pie tiem bērniem, kas nevarēja ierasties tirdzniecības centrā „Baata” uz apbalvošanu.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV