Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Liepājas teātra sezonas noslēgumā pasniedz balvas

Krista Kalnarāja, 25.06.2009. 17:01

19. jūnijā Liepājas teātra 102. sezonas noslēgumā Liepājas Kultūras pārvalde pasniedza pirms diviem gadiem iedibinātās balvas sezonas labākajam jauniestudējumam, labākajiem aktieriem un aktrisēm skatītāju vērtējumā.

Naudas balvas tika pasniegtas piecās nominācijās – labākā izrāde, labākais aktieris pirmā plāna lomā, labākais otrā plāna lomas atveidotājs, labākā aktrise pirmā plāna lomā un labākā otrā plāna lomas atveidotāja, kā arī labākais sezonas jauniestudējums.

Labākā jauniestudējuma nosaukumu skatītāju vērtējumā ieguva A. Vampilova „Pīļu medības” Dž. Dž. Džilindžera režijā, labākās aktrises pirmā plāna lomā titulu saņēma Jūlija Ļaha par lomām izrādē „Violets”, Stella izrādē „Viss par sievietēm”, Gaļina izrādē „Pīļu medības” un Žaklīna izrādē „Pidžama sešiem”. Labākā aktiera pirmā plāna lomā balvu jau trešo gadu saņēma Egons Dombrovskis par lomām Zilovs izrādē „Pīļu medības”, Miks izrādē „Sargs”, Robērs izrādē „Pidžama sešiem”. Šogad balvu klāsts papildināts ar nominācijām „labākais aktieris otrā plāna lomā” un „labākā aktrise otrā plāna lomā”. Balvas šajās nominācijās saņēma Anita Kvāla par Lidijas lomu izrādē „Pāris – nepāris” un Edgars Pujāts par lomām Ernests izrādē „Pāris – nepāris”, Sajapins izrādē „Pīļu medības”, Lācis izrādē „Kā brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu” un Bernārs izrādē „Pidžama sešiem”. Bērnu speciālbalvu saņēma izrādes „Kā brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu” ansamblis, bet restorāna „Medus” speciālbalvu par spilgtu sniegumu šajā sezonā saņēma aktieris Kaspars Gods.

Skatītāji no 7. līdz 15. jūnijam balsoja Liepājas mājas lapā www.liepaja.lv un aizpildīja anketas, kurās sniedza savu vērtējumu par Liepājas teātra 102. sezonas jauniestudējumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV