Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Dirty Deal Teatro" sezonu atklās ar jauniestudējumu "Uz tirgus"

Krista Jansone, 28.07.2009. 14:09

Dirty Deal Teatro šajā nedēļas nogalē atklāj jauno sezonu ar Valtera Sīļa un Edgara Kaufelda jauniestudējumu "Uz tirgus".
"Dirty Deal Teatro" sezonu atklās ar jauniestudējumu "Uz tirgus"

Tirgus ir vieta, kur dabūsi labāko produktu par lētāko cenu. Aiz pirkšanas - pārdošanas burzmas slēpjas kaislības, kādas iespējamas tikai patiesi izdomātos notikumos.

Mīlestība, greizsirdība, nodevība un kāds baiss šausmu stāsts, kurā lemts piedalīties miesniekam, bezpajumtniekam, apkopējai, krāvējam, zivju pārdevējai.

Katram ir zināma kāda būtiska detaļa šī šausmu stāsta notikumu pavērsienos, bet visu var atklāt tikai skatītājs.

Valters Sīlis, Edgars Kaufelds stāsta, ka doma par izrādes veidošanu sākusies tirgū, jo tieši šajā vietā satiekas visdažādākie sabiedrības slāņi un cilvēki, kas ir ļoti interesanti pētīšanai. Tā ir iespēja attēlot pasauli, kur valda gandrīz vai džungļu likumi, un tajā pašā laikā, katram no šiem cilvēkiem ir savs stāsts un sava dzīve, kura var būt pilna ar aizraujošiem piedzīvojumiem. Melnās komēdijas pamatā ir skatījums uz cilvēku darbībām nedaudz no malas, lai varētu atrast to, kas ir ekscentrisks katrā no mums. Katram no mums ir kāda apsēstība, katram no mums kaut kas ļoti personīgs un šīs tēmas tiek apspēlētas. Izrādes spēles tehnika ir tāda, lai stāstu un apkārtesošo atmosfēru radītu pats aktieris.

Izrādes "Uz tirgus" melnais humors slēpjas pašā tirgus dzīvē, kur visu nosaka cena un māka to pārdot un daļēji šāda dzīve izveidojas arī cilvēku attiecībās. Ļoti interesants ir uzdevums atrast ļoti spēcīgu dramaturģijas intrigas pavedienu, kurš spētu padarīt visu izrādi par vienotu stāstījumu par pasauli kādā pavadām savu laiku. Un šī pasaule kļūst ļoti jautra, ja iemācās skatīties uz to no malas.

Režisors Valters Sīlis šogad nominēts divās teātra balvas "Spēlmaņu nakts" kategorijās - "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem" un "Gada spilgtākā debija".

Edgars Kaufelds kā aktieris veiksmīgi noslēdzis savu pirmo sezonu "Latvijas Leļļu teātrī".

Izrādes autori un izpildītāji: Valters Sīlis, Edgars Kaufelds. Izrādē izmantotas Kārļa Vilīša fotogrāfijas.

Datumi: 31.07., 01.08., 02.08.

Laiks: 18:00

Vieta: Spīķeros, Maskavas iela 12, korpuss 2

Biļetes cena - 3 LVL

Izrādi atbalsta: Rīgas Dome un veikalu tīkls "Degas Apģērbi"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV