Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LTV1 šonedēļ plaši atspoguļos svētkus Aglonā

Ieviņa Ancena, 11.08.2009. 10:24

Kā ikkatru gadu, arī šogad Latvijas Televīzijas 1. kanāls (LTV1) plaši atspoguļos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus, kas tradicionāli šonedēļ notiek Aglonā. LTV1 tiešraides ļaus sekot līdzi svarīgākajiem svētku brīžiem, savukārt dokumentālās filmas un citas pārraides ļaus gūt plašāku ieskatu kristīgajai pasaulei svarīgo svētku kontekstā.
LTV1 šonedēļ plaši atspoguļos svētkus Aglonā

Izstaigāt līdzi Krusta ceļam ikviens skatītājs pie ekrāniem tiek aicināts piektdien, 14.augustā, plkst. 22:00.

 

Savukārt sestdien, 15.augustā, uz pārdomu viļņa jau plkst. 11:00 noskaņos pārraide "Mistērija par Aglonu", bet plkst. 11:45 - Latgales reģionālās televīzijas dokumentālā filma "Svētceļojums".

Tiešraide no Svētās Mises par godu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem sāksies plkst. 12.00.

Pēc tās - plkst. 14.25 - skatītājiem piedāvāsim dokumentālo filmu "A Dio". Režisoru Aijas Šteines-Tidriķes un Pētera Tidriķa veidotais stāsts vēsta par notikumiem pāvesta Jāņa Pāvila II bēru laikā Romā, kad tur ieradās līdz šim nebijis skaits svētceļnieku, kā arī pasaules politisko un garīgo līderu. Tā dokumentē to garīgo saviļņojumu, kāds tajā laikā valdīja Romā. Neviens notikums pasaules vēsturē nav pulcējis tik daudz dažādu tautību, dažādu reliģiju, dažādu politisko pārliecību cilvēku miermīlīga iemesla dēļ. Paralēli filmā tiek uzdots jautājums par nāves klātesmi un nozīmi cilvēka dzīvē. Filma nepieskaras un nekomentē Jāņa Pāvila II dzīves un sadzīves detaļas, tāpat tā nemēģina diskutēt par reliģijas lomu cilvēka dzīvē. Filma runā par kopīgo visai civilizācijai - par nāves neizbēgamību un sadzīvotprasmes nepieciešamību. 2007. gadā Polijas Starptautiskajā multimediālajā festivālā filma saņēma Grand Prix, bet šobrīd piedalās daudzos citos starptautiskos festivālos.

Bet svētku rezumējumu 15.augusta vakarā sniegs raidījums "Aglonas svētku hronika", kas LTV1 ēterā sāksies plkst. 23.00.

Aglonas Bazilika jau sen kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām svētvietām ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Aglonā pulcējas garīgā ceļa meklējumos esoši cilvēki no daudzām pasaules valstīm. Šī ir vieta, kur zūd robeža starp konfesijām un cilvēku sirdis atveras mīlestībai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV