Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Teātra observatorija piesaka Andra Bula monoizrādi „Lidojums”

Ilze Malaševska, 17.08.2009. 09:42

22. augusta vakarā „Teātra observatorija” telpās notiks aktiera Andra Bula monoizrādes „Lidojums” pirmizrāde. Pats aktieris iejutīsies lidmašīnas pasažiera lomā un aicinās ikvienu izrādes apmeklētāju doties lidojumā, kura galamērķis nav zināms.

Andris Bulis sacīja, ka izrāde „Lidojums” var būt gan par lidojumu lidmašīnā, gan par dvēseles stāvokli, kas mainās, mainoties dzīves etapiem un notikumiem. „Izrāde nav biogrāfiska, galvenais, lai, stāstot kādu stāstu, skatītājam rastos asociācijas, jo viss ir būvēts tā, ka jebkurš stāsts ir arī skatītāja stāsts, piemēram, domāju, ka ikvienam no jums ir bijis pirmais septembris”, izrādes ideju skaidroja A. Bulis. „Tā kā lidojuma laikā būs visas iespējas palidot, gribas, lai katrs kādā veidā kaut kur aizlido sevī. Lidosim ar lidmašīnu vienā virzienā, lai gan lidojuma galamērķis nav zināms, bet garantēju, ka Tērbatas ielā 28 mēs atgriezīsimies”.

Aktieris norādīja, ka ideja par monoizrādi nav radusies tāpēc, ka viņam nav darba, gluži pretēji, viņš vēlas strādāt. „Monoizrādes veidošanas iemeslam atbildes nav, tā būs izrādes laikā un tiks meklēta kopā ar skatītājiem”, sacīja aktieris. „Tas nav pompozs egoisms, ko cenšos īstenot, bet gan vēlos ņemt skatītāju pie rokas un meklēt atbildes, ceru, ka esmu izvēlējies pareizo formu”. A. Bulis sacīja, ka viņa mērķis nav improvizēt, bet gan „sākt izrādi un kaut kur arī viņu pabeigt”.

Teātra režisore Gaļina Poliščuka sacīja, ka pagājušajā gadā „Teātra observatorija” ir izveidojusi ne lielu, bet atpazīstamu aktieru grupu un šogad ir gatava eksperimentēt. „Pirmajā gadā ir izveidojies spēcīgs kolektīvs un tāpēc piedāvājam autordarbus”, sacīja G. Poliščuka. Arī režisors Mihails Gruzdovs ir uzaicināts kā režisors, „ar kuru aktieriem būtu interesanti strādāt”. Viņš iestudēs Ernesta Hemingveja darbu „Ardievas ieročiem”, kurš pirmizrādi piedzīvos 11. decembrī. „Teātra observatorija” šajā sezonā ir nolēmusi arī jaunajiem režisoriem dot iespēju iemēģināt savus spēkus. „Tas būs gadījums, kad iesim uz risku, tas būs eksperiments”, sacīja režisore. Savukārt par nākotnes plāniem viņa runā izvairīgi, vien norāda, ka idejas ir, bet viss ir saistīts ar ekonomiskās situācijas attīstību.

Šogad „Teātra observatorija” savu sezonu ir sākusi 1. augustā ar viesizrādi „Mēs” Liepājā. Kopumā pagājušajā sezonā ir nospēlētas 202 izrādes, savukārt izrāde „Ilgu tramvajs” – 110 reizes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV