Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Apgādi ''Nordik'' un ''Tapals'' darbu turpinās

Ilze Jākobsone, 31.08.2009. 15:16

Tiesa nolēmusi izbeigt AS "Preses nams" prasīto divu grāmatu apgādu maksātnespējas procesu.

AS Preses nams, sakarā ar nenokārtotajām parādsaistībām, abu apgādu maksātnespējas procesus ierosināja 2009.gada 30.jūlijā.

2009.gada 27.augustā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa, izskatot AS "Preses nams" maksātnespējas prasību pret SIA "Tapals"

(Reģ. Nr. 40103008182), nolēma izbeigt maksātnespējas procesu. Tiesa nosprieda atcelt paredzēto prasības nodrošinājuma līdzekli - SIA "Tapals’ pamatlīdzekļu apķīlājumu.

2009.gada 27.augustā atklātā tiesas sēdē Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa izskatīja AS "Preses nams" maksātnespējas prasību pret SIA "Nordik" (Reģ. Nr 42803006682). Tiesas sēdē AS "Preses nams" pārstāvis pieteikumu atsauca, norādot, ka pieteikuma iesniegšanas laikā SIA Nordik pastāvēja maksātnespējas pazīme, bet uz prasības izskatīšanas brīdi vairs nepastāv.

Tiesa, noklausoties lietas dalībnieku paskaidrojumus, pārbaudot un novērtējot lietā esošos rakstveida pierādījumus, atzina, ka maksātnespējas procesa pieteikums ir noraidāms.

Abi spriedumi ir galīgi un nav pārsūdzami.

Saskaņā ar pušu vienošanos abi grāmatu izdevēji - SIA "Tapals" un SIA "Nordik" - apņēmušies kreditoriem ik mēnesi atmaksāt konkrētu parāda daļu. Parādu atmaksa tiks uzsākta 2009.gada septembrī.

Kā tika minēts apgādu Nordik un Tapals sniegtajā paziņojumā 2009.gada 3.augustā, situāciju 2009.gada pirmajā pusgadā būtiski pasliktināja grāmatu pārdošanas samazinājums, kam par iemeslu bija PVN likmes paaugstināšana grāmatām (no 5% uz 21%) no 2009.gada 1.janvāra. Lai gan no š. g. 1.augusta PVN likme ir samazināta uz 10%, izdevējiem nodarītais kaitējums ir ievērojams. Ar to arī izskaidrojams naudas plūsmas samazinājums un nenokārtotas parādsaistības. Izdevniecību direktors Jānis Juška uzskata, ka SIA Nordik un SIA Tapals strādā atbilstoši pašreizējiem krīzes apstākļiem un vispārējai ekonomiskajai situācijai Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV