Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Tētis” brauc uz Liepāju

Ilze Salna, 03.09.2009. 13:25

19. septembrī Liepājas Latviešu Biedrības namā būs skatāms islandiešu autora  Bjorni Haukura Torsona komēdijas „Tētis” iestudējums. Galvenās lomas tēlotājs Ainārs Ančevskis uzskata, ka arī Liepājas jaunajiem un topošajiem tēviem noderēs dalīšanās pieredzē, ko tas īsti nozīmē – kļūt par tēvu, apzināties bērnu kā pilntiesīgu ģimenes locekli, kas sagādā ne mazums pārdzīvojumu un problēmu, bet galvenokārt – neizmērojamu prieku.
„Tētis” brauc uz Liepāju

Pēc izpārdotām zālēm Limbažos, Cēsīs, Tukumā un Rīgā komēdija „Tētis” arī rudens sezonā turpina ceļojumu pa Latviju. 19.septembrī asprātīgais un sirsnīgais stāsts par vīrieša būtību, filozofiju, attiecībām un jūtām dzīves posmā, kad viņš gatavojas un kļūst par tēvu būs skatāms Liepājas Biedrības namā. Ainārs Ančevskis uz skatuves izdzīvos visu sajūtu, pārdomu un pārdzīvojumu spektru, sākot no laimīgas laulības dzīves, bērna ieņemšanas, dzemdībām un beidzot ar bērna kā pilntiesīga ģimenes locekļa apzināšanos. Izrāde atraktīvi, komiski un saprotami ļauj skatītājam iejusties lugas varoņa ādā, smieties līdz asarām un pārdomāt cilvēka dzīvē svarīgāko posmu - bērna ienākšanu pasaulē.
   
Pareizi elpot, pareizi mainīt autiņus un…

Izrādes iecere ir atsvaidzināt zināšanas par vīrieša lomas būtību mūsdienu sabiedrībā. Tēva loma daudziem šodien šķiet gan baisa, gan komiska. Liekas, ka tu piedzīvosi pusmūža krīzi katru reizi, kad kopā ar savu dēlu apmeklēsi rotaļlietu veikalu...

Izrādes radošā komanda – režisors Juris Rijnieks un abi tēta lomas atveidotāji aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns gatavojot izrādi, tai nepieciešamos video materiālus filmēja vairākās Rīgas vietās, sākot ar Rīgas dzemdību namu un lielveikaliem un beidzot ar boulinga un biljarda zāli, kā arī pikošanos vienā no Rīgas centra parkiem. Paralēli aktieri regulāri trenējās autiņu mainīšanā un apguva pareizas elpošanas tehniku dzemdību laikā.

Pārmaiņu process, kad vīrietis kļūst par tēvu, runājot izrādes varoņa vārdiem, sākas apmēram tā: „Pirms mēs ar sievu kļuvām par vecākiem, mēs dzīvojām bez raizēm. Mums bija klusie brīži. Cienīgie brīži. Mēs gājām uz kino. Uz teātri. Lasījām grāmatas. Bez bildītēm. Atceries? Runājām par pasauli un kosmosu. Mums bija ļoti intelektuālas sarunas... un pēkšņi kādā ziemas dienā mana sieva iegrūž man ģīmī baltu plastmasas kociņu, un dzīve pēkšņi pagriežas par 360 grādiem”.

Izrādes veidotāji vēlas aicināt visus reproduktīvi aktīvos cilvēkus nodoties īstiem nemirstības nodrošināšanas aktiem un iedrošināt pārvarēt brīžus, kas traucē saņemties un izjust lepnumu par mazu, mīļu radībiņu un tuklajiem vaidziņiem, kuriem tā vien gribas uzspiest kārtīgu buču.

Pateicoties izrādes labvēļu atbalstam, katrā „Tēta” izrādē diviem laimīgajiem zālē esošajiem skatītājiem būs iespēja saņemt dāvanu – „Tēta komplektu”.

KAS? KAD? KUR?

Izrāde „Tētis” Liepājā
Liepājas Latviešu Biedrības namā, 2009. gada 19. septembrī plkst. 19.00
Galvenajā lomā Ainārs Ančevskis
Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās pilsētā un internetā www.bilesuserviss.lv, kā arī pirms izrādes


Par izrādi TĒTIS

„Tēta” pirmizrādes Latvijā notika 2009. gada februārī Rīgā, piedaloties lugas autoram B.H.Torsonam. Līdz šim izrādi visā Latvijā jau gandrīz 10 tūkstoši skatītāju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV