Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Notiks Olafa Gūtmaņa „Rakstu” 4. sējuma atklāšanas svētki

Krista Kalnarāja, 08.09.2009. 15:36

Piektdien, 11. septembrī pulksten 18.00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks Olafa Gūtmaņa " Raksti " 4. sējuma (proza) atvēršana. Olafa Gūtmaņa rakstu sējumu izdošana ir Liepājas Kultūras pārvaldes lolota ideja, kuras realizēšanā iesaistīti vairāki liepājnieki.
Notiks Olafa Gūtmaņa „Rakstu” 4. sējuma atklāšanas svētki

Olafa Gūtmaņa „Rakstu”4. sējums tiks atklāts sarīkojumā  "Es dzīvoju starp ezeru un jūru", kas Liepājā notiek Literatūras mēneša un Dzejas dienu ietvaros. Pasākumā piedalās Liepājas Tautas teātra aktieri Ināras Kalnarājas vadībā. Aktieri izspēlēs nelielu sāgu par pilsētu un dzejnieka vietu tajā, bet izdevuma "Raksti" atvēršanas pasākumu vadīs profesors Edgars Lāms. Olafa Gūtmaņa lasījumā skanēs autora jaunākā dzeja. Interesentiem tiks arī autogrāfi.

Pie kārtējā apjomīgā, ap pustūkstoti lappušu biezā sējumu strādājuši liepājnieki - Indra Latvele, Sandra Vensko, Varis Sants, Uldis Baltutis, Inga Ronče, Biruta Petre, Edgars Lāms. Pie grāmatas izdošanas strādājusi Liepājas Universitātes izdevniecība " LiePa"  sadarbībā ar uzņēmumu  „Talsu tipogrāfija” un laikrakstu " Kurzemes Vārds".

Kopš 2006. gada jau  iznākuši trīs Olafa Gūtmaņa "Rakstu" sējumi, kas ietver gan dzeju, gan prozu. Izdevumi apkopo Olafa Gūtmaņa - viena no spēcīgo sakņu sajūtas apzinātājiem literatūrā 20. gs. un 21. gs. sākumā Latvijā - daiļradi, kā arī atspoguļo dzejnieka personību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV