Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nacionālā teātra izrāde „Bille” viesojas Igaunijas teātru festivālā DRAMA 2009

Inga Vasiļjeva, 09.09.2009. 17:56

9.septembrī ar izrādi „Bille” Latvijas Nacionālais teātris viesojās lielākajā Igaunijas teātru festivālā DRAMA 2009, kas notiek no 5. līdz 12.septembrim notiek Tartu pilsētā un tās apkaimē.
Nacionālā teātra izrāde „Bille” viesojas Igaunijas teātru festivālā DRAMA 2009

Režisora Valda Lūriņa izrāde, kurā darbojas aktieri Dace Bonāte (par Billes lomu nominēta kā labākā aktrise teātra balvai Spēlmaņu nakts), Mārcis Maņjakovs un Līga Vītiņa, notiek festivāla programmā OurDRAMA, kurā izrādes rādīs arī Lietuvas teātri. Festivāla programmā iekļautas ap 20 izrādēm gan pieaugušajiem, gan bērniem. Festivāla ietvaros notiek arī alternatīvā teātra izrādes, konferences, izstādes un pat futbola mačs.

„Daudzi cilvēki man jautā – kāpēc Igaunijai ir nepieciešams šāds festivāls laikā, kas ir tiks smags. Un kāpēc mēs nedomājam par to, ka putniem ir spārni? Tāpēc, ka tiem mirs, ja nelidos.  ...Tieši tāpēc Igaunija rīko šo festivālu,” par 2009.gada festivāla nepieciešamību raksta DRAMA 2009 direktors Margus Kasterpalu.

Izrādi „Bille” Nacionālā teātra Aktieru zālē varēs skatīties 29.septembrī, 6., 9., 24. un 29.oktobrī.

Foto: Gunārs Janaitis


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV