Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dailes teātrī top komēdija „Ja mana sieva uzzinās...”

Liene Jakovļeva, 10.09.2009. 10:20

24. septembrī Dailes teātrī notiks jaunās sezonas pirmā pirmizrāde uz Lielās skatuves – Reja Kūnija komēdija „Ja mana sieva uzzinās...”, ko iestudē Dž.Dž.Džilindžers.
Dailes teātrī top komēdija „Ja mana sieva uzzinās...”

Angļu dramaturga Reja Kūnija (1932) lugas nenovēršami kļūst par komerchītiem. Viņa unikālais komediogrāfa nervs un avantūristiskais temperaments liek smieties visu zemju un kontinentu skatītājiem, izspēlējot Ginesa rekordu grāmatas cienīgu komisko situāciju skaitu un nodrošinot iespējamo smieklu daudzumu.

Notikumus šeit pārstāstīt nav iespējams. Rejs Kūnijs izliek nemitīgas lamatas saviem personāžiem. Neprātīgais pārpratumu karuselis griežas arvien ātrāk, un nekas nav tāds, kā izskatās. Intrigas augstākajā un ne tik augstā sabiedrībā, prātam neaptveramas notikumu šarādes, pārpratumu kaskādes un farsa situāciju lavīna gāžas pār publiku. Tie ir azarta, fantāzijas un asprātības svētki.

Luga „Ja mana sieva uzzinās...” saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā labākā 1991. gada komēdija.

Galveno lomu jauniestudējumā atveidos Andris Bērziņš. Pārējās lomas uzticētas Artim Robežniekam (Džordžs), Elīnai Dzelmei (Džeina), Pēterim Liepiņam (Pārvaldnieks), Intaram Rešetinam (Antons Pušmucāns), Laurim Subatniekam (Ronijs), Vitai Vārpiņai (Pamela), Marīnai Janaus (Istabene), Kristīnei Belickai (Gledisa) un Aldim Siliņam (Ķermenis).

Režisors Dž.Dž.Džilindžers jaunajā iestudējumā sadarbojas ar scenogrāfu Kristapu Skulti, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, horeogrāfi Ingu Krasovsku un gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu (Tallina).

Dailes teātris brīdina, ka izrāde nav paredzēta īgņām un intelektuāļiem.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV