Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nedēļas nogalē dzejnieku diskusija un Dzejas balvas

Laura Leimane, 11.09.2009. 14:20

Nedēļas nogalē pašmāju dzejnieki dosies ceļojumā pa Bolderāju, ārzemju autori pievērsīsies integrācijas un kultūras dažādību jautājumiem, bet vēl citi zvejos dzeju. Sestdien tiks arī izsludinātas Dzejas balvas 2009 par labākajiem dzejas un atdzejas krājumiem.

Brīvdienas sāksies ar ikgadējo Ceļojumu ar dzejniekiem, kas šogad notiks Bolderājā, tiksiet aizvesti līdz pat Daugavgrīvas cietoksnim. Noslēgumā paredzēts pikniks (sviestmaizes gan ņemiet līdzi paši!). Ceļotāju vidū būs A.Auziņa, I.Gaile, M.Pujāts, A.Viguls, L.Langa, A.Ostups, K.Vērdiņš, I.Balode, U.Kalns u.c. Satikšanās 12.septembrī plkst.12.00 Bolderājā, 3.autobusa pieturā Skola.

Plkst.19.00. klubā Hamlets (Jāņa sēta 5, Rīga) visi tiek aicināti uz Klasisku dzejas vakaru. Pašmāju dzejnieki pievērsīsies mūsdienu sabiedrībā visai izplatītai manierei, kurai raksturīgos mākslas darbus apzīmē ar vārdu depresīvs. Piedalīsies G.Godiņš, A.Auziņa, J.Kronbergs un A.Viguls. Par mūziku un video rūpēsies Sandra Amerika, bet pasākumu vadīs Liāna Langa. Šogad Klasiskam dzejas vakaram ir būtisks papildu uzdevums – tiks sveikti Dzejas balvas 2009 laureāti. Balva tiek piešķirta divās kategorijās – par labāko dzejas krājumu latviešu valodā un labāko atdzejas krājumu. Kopumā balvai pieteikti 14 darbi.

12.septembra vakarā visi tiek aicināti doties Iedomu ceļojumā ar korsikāņu stāstnieci, kurš sāksies plkst.20.00 kim?, Spīķeros (Maskavas iela 12/1, Rīga). Stāstnieces lomā iejutīsies Franseta Orsoni (Francija/Korsika).

Svētdien, 13.septembrī plkst.15.00 kim?, Spīķeros (Maskavas iela 12/1, Rīga) notiks diskusija Piederība pie dažādām kultūrām – daudzveidība dzejnieku skatījumā, kas veltīta integrācijas jautājumiem. Visbiežāk šādus jautājumus risina eksperti, taču šoreiz tas uzticēts literātiem. Diskusijā piedalīsies Sulaimans Masomi (Sulaiman Masomi, Afganistāna/Vācija), Bernardīna Evaristo (Bernardine Evaristo, Nigērija/Lielbritānija), Franseta Orsoni (Francette Orsoni, Francija/Korsikas sala), Džamšeds Masrūrs (Jamshed Masroor, Pakistāna/Norvēģija) un Alens Meškovičs (Alen Meskovic, Bosnija/Dānija). Diskusiju vadīs Liāna Langa (Latvija).

Plkst.16.00 tiks svinētas Dzejas dienas Jāņaskolā. Pasākuma norises vieta būs E.Dārziņa muzejs Jāņaskola Jaunpiebalgā, piedalīsies A.Grūtups, V.Vecgrāvis un I.Skrastiņš. Savukārt kafejnīcā Ļeņingrad (Kalēju iela 54, Rīga) plkst.17.00 ar malku balzāma un sauju tikko svaigi noķertas dzejas sāksies Dzejas zveja, kur uzstāsies daudz jaunu un, iespējams, vēl nezināmu dzejdaru. Pasākumu filmēs un raidīs tiešraidē platforma.lv mājaslapā.

Ieeja visos Dzejas dienu pasākumos bez maksas.

Plašāka informācija: www.dzejasdienas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV