Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noslēdzas Dzejas dienas 2009

Laura Leimane, 14.09.2009. 12:25

Pēc gandrīz divu nedēļu ilga dzejas maratona festivāls Dzejas dienas 2009 noslēgsies ar ārvalstu dzejnieku lasījumiem, dzejas un tehnikas sintēzi un dzejas svētku svinēšanu Ventspilī.

Iesākot jauno nedēļu, pirmdien, 14.septembrī, plkst.18.00 interesenti tiek aicināti uz Ārvalstu dzejnieku lasījumiem O.Vācieša memoriālajā muzejā (O.Vācieša iela 19, Rīga). Pasākumā uzstāsies Sulaimans Masomi (Sulaiman Masomi, Afganistāna/Vācija), Bernardīna Evaristo (Bernardine Evaristo, Nigērija/Lielbritānija), Džamšeds Masrūrs (Jamshed Masroor, Pakistāna/Norvēģija) un Alens Meškovičs (Alen Meskovic, Bosnija/Dānija). Dzejas mīļotāji ar šo dzejnieku sniegumu jau varēja iepazīties 13.septembrī, kad tie visi piedalījās diskusijā Piederība pie dažādām kultūrām – daudzveidība dzejnieku skatījumā.

Otrdien, 15.septembrī, plkst.18.00 notiks jau otrais Latvijas novadiem veltītais pasākums – Tehnodzeja Rīgas Tehniskās universitātes centrālās ēkas pagrabstāvā (Kaļķu iela 1, Rīga), izstādes Leonardo ģēnijs telpās. Performance pulcēs radošus jauniešus no visiem Latvijas novadiem. Pasākumā skanēs dzeja un mūzika, kas sacerēta, vadoties pēc devīzes  Tehnodzeja. Būs novērtējama arī studentu un skolēnu darinātu galda lampu izstāde.

Šajā pašā stundā – plkst.18.00 – citā Latvijas pusē Ventspils Kultūras centrā sāksies pasākums Dzejas dienas Ventspilī (Kuldīgas iela 18, Ventspils). Pasākumā piedalīsies Inga Gaile, Dagnija Dreika, Maikls Kērtiss (Michael Curtis), Ieva Rupenheite un Maira Asare. Atbalstot dzejas svētkus, šajā dienā tiešraidi no Ventspils veiks Latvijas Radio 1 programma Kultūras rondo. Plkst.11.00 gaidāma pārraide no Ventspils Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas, bet plkst.19.00 radio pieslēgsies notikumiemVentspils kultūras centrā, kur gaidāms dzejnieku dialogs ar klausītāju par dzeju kā cilvēciskās sarunas virsotni.

Ieeja visos Dzejas dienu pasākumos bez maksas.

Plašāka informācija: www.dzejasdienas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV