Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dailes teātra Kamerzālē – „Pulkvedis Pilāts”

Liene Jakovļeva, 14.09.2009. 13:07

25. septembrī Dailes teātra Kamerzālē notiks pirmizrāde – Alekseja Ščerbaka „Pulkvedis Pilāts” Mihaila Gruzdova režijā.
Dailes teātra Kamerzālē – „Pulkvedis Pilāts”

Žurnālists un dramaturgs Aleksejs Ščerbaks bijis Afganistānā specvienības sastāvā līdz pat 1989. gada februārim, kad no turienes tika izvests pēdējais bataljons. Viņš strādājis par krāvēju Rīgas ostā, sagādnieku celtniecības firmā, režisoru un scenāristu reklāmas aģentūrā, žurnālistu un nesen nolēmis paeksperimentēt ar dramaturģiju. Eksperiments izdevās veiksmīgs (A.Ščerbaka pirmā luga „Noķert apustuli” (2006) ieguvusi vairākas starptautiskas godalgas), tādēļ autors nolēma turpināt.

Izpratne par mieru pasaulē ir acīmredzami mainījusies, ja Olimpisko spēļu atklāšanas diena vēsturē tiek ierakstīta arī kā jauna militāra konflikta starp Krieviju un Gruziju aizsākums. Šoks. Bailes. Dusmas. Negribot jāuzdod sev jautājums – kas notiks rīt? Vai ir vēl palicis kas tāds, uz ko varam paļauties? Kā palikt cilvēkam, neskatoties uz apstākļiem? Vai karš vajadzīgs tāpēc, lai mums atņemtu visu un ļautu saprast, kas esam, vai tieši pretēji – tas neatgriezeniski iznīcina cilvēku?

Izrādē „Pulkvedis Pilāts”, ko režisors nodēvējis par 1 dienu 1 daļā, lomas atveidos Dailes teātra 9. studijas audzēkņi Kārlis Freimanis (Pulkvedis), Mārtiņš Počs (Alī), Kristaps Rasims (Students), Dainis Grūbe (Klusais), Gints Andžāns (Rudais), Andris Liseckis (Seržants sakarnieks), Artūrs Putniņš (Leitnants), Dana Čerņecova (Roze), Baiba Neja vai Ērika Eglija (Žozefīne) un Artūrs Dīcis (Bangladešs), kā arī Juris Žagars (Ģenerālis), Lidija Pupure (Vecene), Lauris Dzelzītis (Kapteinis) un Gints Grāvelis (Majors).

Lugu no krievu valodas tulkojusi Indra Roga. Scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Rūta Briede, gaismu māksliniece ir Rita Vaļikova, bet kustību konsultante – Gunta Bāliņa.

„Pulkvedis Pilāts” jūnijā tika rādīta kā Dailes teātra 9. studijas diplomdarba izrāde.

Pirmizrāde notiks 25. septembrī, izrādes - 26. septembrī un 11. oktobrī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV