Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sanktpēterburgas Kolomenskas Teātra centrs uz Rīgu ved "Rožlapiņu vannu"

Natālija Lauce, 15.09.2009. 12:10

24.oktobrī plkst. 19.00 uz Rīgas Kongresu nama skatuves notiks izrāde, kas būs īsta delikatese skatuves mākslas mīļotājiem. Zvaigžņotais mākslinieku sastāvs, aizraujoši dramatiskais Vadima Bočanova sižets oriģinālais režisora Andreja Žitinkina darbs, koši kostīmi, ekspresīva mūzika un kaislīgas flamenko dejas - tas viss Kolomenskas Teātra centra iestudētajā izrādē "Rožlapiņu vanna".

Galvenajās lomās būs redzami tādi pazīstami Krievijas aktieri kā Olga Kabo, Aleksejs Žarkovs, Boriss Hvošņanskijs. Kā režisors, tā aktieru trupa ir nopelniem bagāti un godalgoti Krievijas mākslinieki.

Izrādes stāsts ir par mīlestību. Par mīlestību, kas kaislīga, patiesa, spējīga sagraut visu savā ceļā. Divas sievietes cīnās par viena vīrieša mīlestību, par savu vietu zem mākslas pasaules saules, un savā cīņā abas ir gatavas paveikt pat noziegumu. Slavena dejotāju trupa mēģina "Karmenas" iestudējumu. Aktrise, kas vienlaikus ir horeogrāfa mīļotā un Karmenas lomas tēlotāja, cieš autoavārijā. Uzrodas jauna soliste, kas prīmas vietu ieņem ne tikai uz skatuves... Izrādes darbību caurauž detektīva cienīgs sižets, skan spāņu mūzika, ko pavada ugunīgās flamenko dejas, kuru sagatavošanā palīdzējusi flamenko dejotāja Marina Naumova.

Izrādes režisors Andrejs Žitinkins, kas ir pazīstams ar savu teatrālo prasmi pārsteigt publiku ar aizraujošu un neparastu, bet tai pašā laikā ļoti mūsdienīgu risinājumu, neliks vilties arī šoreiz. Uz skatuves viņš uzstāda dušu, bet mikrofons viņam kļūst par atsevišķu izrādes tēlu. Izrādi caurvij mūzika, dejas un humors.

Latvijā izrāde "Rožlapiņu vanna" jau viesojusies pirms apmēram diviem gadiem. Toreiz publikas sajūsma vainagojās ar "Bravo!" saucieniem, kurus ar laiku mainīja lūgumi atvest izrādi vēl - "Bis!". Izrāde ir lieliska dāvana ikvienam, kas vēlas izjust plašu emociju gammu un pavadīt lielisku vakaru talantīgu aktieru sabiedrībā.

Biļešu cena ir no 7 līdz 35 latiem. Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs, ReklaMarket un Statoil degvielas uzpildes stacijās.

Par režisoru:


Godalgotais Krievijas mākslinieks Andrejs Žitinkins

Jauno teātra režisoru jau iemīļojuši skatītāji, nežēlīgi kritizē teātra kritiķi un dievina aktieri. Kādu viņš jau paspējis padarīt par zvaigzni, par kādu licis runāt pēc daudzu gadu klusēšanas. Iemācījies sadzīvot ar ekstravaganta režisora vārdu, Žitinkins turpina pārsteigt un priecēt ar neordināru pieeju. Bez "Rožlapiņu vannas", par režisora nozīmīgākajiem darbiem kritiķi nosaukuši izrādi "Mīļais draugs", Aleksandra Širvindta benefici, Edvarda Radzinska "Kaujas lauks pēc uzvaras pieder marodieriem" Satīras teātrī (1995), Blansteina "Ņižinskijs. Trakais dievišķais klauns" Mossoveta teātrī (1999).

Informācija par galveno lomu tēlotājiem:

Godalgotā Krievijas aktrise Olga Kabo

Kino debitējusi 15 gadu vecumā. Brīdī, kad Olga Kabo 1989.gadā pabeidza Krievijas Valsts Kinematogrāfijas institūtu (S.Bondarčuka un I.Skovčevas meistarklasi) , O.Kabo kontā jau bija lomas vairāk nekā desmit kinofilmās, to skaitā, komēdijā "Miljons laulību groziņā", piedzīvojumu filmā "Kventina Dorvarda Karaliskās gvardes strēlnieka piedzīvojumi" un citās. Olgas Kabo īstā atpazīstamība atnāca pēc "Komēdijas par Lisistratu" pirmizrādes - vienas no pirmajām Krievijas erotiskajām filmām. Tomēr vislielāko slavu viņai atnesa filma "Krustnesis". Pēc institūta (ĀĆČŹ) beigšanas aktrise 1990.gadā sāka strādāt uzreiz divos teātros - Padomju armijas Centrālajā akadēmiskajā teātrī (ÖĄŅŠĄ) un Laicīgās operas teātrī A.Ribņikova vadībā. Tur Kabo strādā vēl šodien.

Godalgotais Krievijas mākslinieks Aleksejs Žarkovs

Kino Aleksejs Žarkovs debitēja 14 gadu vecumā pioniera Petjas lomā Marka Donskova filmā "Sveiki, bērni!" (1962). Pēc četriem gadiem viņš Koļas lomā piedalījās filmā "Tāds liels zēns". Aktīvi filmēties Žarkovs sāka 70.gadu beigās un līdz šim laikam nospēlējis vairāk nekā simts kinolomas. Aktieris ir beidzis MHAT skolu-studiju (1970.gadā A.Kareva kursu). 1978./88.gadā bijis aktieris M.I. Jermolova vārdā nosauktajā teātrī. Kopš 1988.gada - aktieris MHAT (kopš 1989.gada - A.Čehova teātris). Aleksejs Žarkovs ir PSRS godalgotais skatuves mākslinieks (1984.).

Boriss Hvošņanskijs

Beidzis dienēt armijā, B.Hvošņanskijs iestājās Ļeņingradas Valsts teātra, mūzikas un kinematogrāfijas institūtā V.Petrova kursā. Pēc institūta beigšanas, aizrāvās ar mūziku, spēlēja basģitāru Sanktpēterburgas grupā "Pepsi". Strādāja teātrī "Laiks", Sanktpēterburgas teātrī "Teatre-Buff". Spēlējis izrādēs "Krievu antreprīzē" Andreja Mironova vadībā. Kopš 2001.gada aktieris ir trupā "Smieklīgais teātrītis" Borisa Uvarova vadībā. Televīzijā debitējis 90.gadu beigās ķīmiķa lomā seriāla "Nacionālās drošības aģents" sērijā "Doktors Fausts". Pirmo lomu lielajā kino dabūjis 2002.gadā, nospēlējot derību dalībnieku admirāli Derbisu Vitālija Meļņikova kostīmdrāmā "Nabaga, nabaga Pāvels" (2003). 2003.gadā nospēlēja Figaro pēc Bomarše komēdijas uzņemtajā mūziklā "Figaro" NTV nacionālajā projektā un Ukrainas kanālā Inter. Vadījis NTV programmu "Reklamnaja fiška".

"Rožlapiņu vanna" Detektīvdeja divos cēlienos

Izrādes autors - Vadims Bočanovs
Režisors - Andrejs Žitinkins
Mākslinieks - Andrejs Šarovs
Deju horeogrāfs - Jurijs Vasiļkovs
Flamenko deju horeogrāfe - Marina Naumova

Izrādē piedalās:

Olga - Olga Kabo ?
Karīna - Tatjana Bondarenkova/ Anželika Kareļina
Maikls - Boriss Hvošņanskijs
Jans - Antons Zabeļins
Inspektors - Aleksejs Žarkovs
Deju grupa: Aleksandrs Stekoļņikovs, Aļena Borodina, Marina Naumova/ Marija Kaļenskaja/ Jeļena Lovikova

http://www.starconcert.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV