Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī

Liene Jakovļeva, 16.09.2009. 09:31

17. septembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra novembra izrādēm, kuru starpā ir trīs pirmizrādes – „Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas”, „Divi nabadzīgi rumāņi” un „Tils Pūcesspieģelis”.

5. novembrī Kamerzālē notiks pirmizrāde somu autora Mikas Milliaho lugai „Vīrieši uz nervu sabrukuma robežas”, ko jaunais režisors Gundars Cauka nosaucis par sievišķīgu traci 1 daļā. Mika Milliaho ir somu režisors, nozīmīga figūra jaunajā, laikmetīgajā somu teātrī un viens no šī teātra mūsdienu stila radītājiem. Tieši tādēļ, pārzinot teātra un skatuves principus, savā lugā Mika Milliaho ir spējis radīt mazu sabiedrības modeli, trīs draugu centienos rast jēgu un attaisnojumu savai dzīvei atspoguļojot plašāku sociālu kontekstu. Iespējams, ka šī ir komēdija, bet varbūt arī nē. Viena istaba un trīs bezpalīdzīgi, taču cerību nezaudējoši vīrieši, kuri apmaldījušies katrs savā dzīvē. Savstarpējos kašķos un attiecību noskaidrošanā viņi cenšas atrast izeju no šī labirinta. Lomas jauniestudējumā atveidos Andris Bērziņš, Pēteris Liepiņš un Juris Frinbergs.

Nākamā pirmizrāde Kamerzālē plānota 19. novembrī - poļu autores Dorotas Maslovskas huligānisks izlēciens 1 daļā „Divi nabadzīgi rumāņi” Dž.Dž.Džilindžera režijā. Divi nabadzīgi rumāņi – tie ir divi modīgo pilsētas tusiņu pārstāvji, kuri tīrās izklaides dēļ nolemj nolaisties līdz sabiedrības padibenēm. Narkotiku reibumā viņi nesas pa Poliju, bēgot paši no sevis un savas dzīves bezcerības. No viņiem nav iespējams tikt vaļā. Par elementāru uzvedības kultūru vispār nav ko runāt. Viņi peldas vulgārismu pārbagātībā un atbaidoši lauzītā slengā. Bet notiekošā absurds kļūst smieklīgs, aizraujošs un uzjautrinoši kolorīts. „Sūds uz rožaina šķīvīša” – tā provokatīvā poļu autore Dorota Maslovska nosauc mūsdienu glamūrīgo sabiedrību un tās falšo vērtību sistēmu, kuru apraksta savos darbos. Jaunās rakstnieces literārā debija 19 gadu vecumā izraisa vētrainus strīdus un bumbas sprādzienam līdzvērtīgu efektu. Režisors lomas uzticējis Laurim Subatniekam, Elīnai Dzelmei, Kristīnei Belickai, Aldim Siliņam, Sarmītei Rubulei un Gintam Grāvelim.

20. novembrī Dailes teātra Lielajā zālē notiks krievu dramaturga Grigorija Gorina tautas komēdijas „Tils Pūcesspieģelis” pirmizrāde, ko iestudē Mihails Gruzdovs. Leģenda par tautas ākstu Tilu Pūcesspieģeli allaž tiek aktualizēta tautai grūtos laikos, kad vienīgais veids, kā pretoties dzīves grūtībām, cinismam un postam, paliek smiekli. „Tils Pūcesspieģelis” ir stāsts par tautu un tautas sapni par varoni. Tas ir arī sapnis par brīvu cilvēku, kuru nav iespējams nogalināt. Un vēl šis ir arī jaunības stāsts jeb stāsts par jaunību. Titullomu režisors uzticējis jaunajam aktierim Dainim Grūbem. Pārējās lomās - Artūrs Skrastiņš, Kristīne Nevarauska, Juris Žagars, Rēzija Kalniņa, Inita Dzelme, Lauris Dzelzītis vai Artūrs Dīcis, Ilze Ķuzule, Gints Andžāns, Ieva Pļavniece, Ērika Eglija,  Baiba Neja, Juris Bartkevičs, Valdis Liepiņš, Kārlis Freimanis, Mārtiņš Počs, Kristaps Rasims un Harijs Spanovskis.

Turpmāk katra mēneša pirmajā otrdienā Dailes teātris Lielajā zālē piedāvās izrādi, uz kuru visu biļešu cena ir 3 lati. Jau 6. oktobrī skatītāji varēs noskatīties Henrija Satona sociālo drāmu „Psihs”, bet 3. novembrī – izrādi „Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV