Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Izdots filmas "Krēsla" ilustratīvais ceļvedis

Vineta Tropiņa, 18.09.2009. 10:38

Kamēr uz lielajiem kino ekrāniem gaida parādāmies filmas "Krēsla" otro daļu "Jauns mēness", Apgāds Zvaigzne ABC izdevis "Filmas Krēsla ilustratīvo ceļvedi", kas aicina ielūkoties Krēslas sāgas pirmās filmas uzņemšanas aizkulisēs.
Izdots filmas "Krēsla" ilustratīvais ceļvedis

Ikviens kaismīgs "Krēslas" fans varēs papildināt savas zināšanas par filmu Krēsla, kas uzņemta pēc romāna, ko ar aizrautību lasījuši miljoni! Lasot un šķirstot šo skaisto grāmatu var uzzināt, kā režisore Ketrina Hārdvika kopā ar filmas uzņemšanas grupu iedzīvināja uz ekrāna Stefanijas Meieres radīto brīnumaino pasauli.

Ceļvedī var lasīt līdz šim nedzirdētus faktus un interesantus stāstus par to, kā Stefanijas Meieres tolaik vēl mazpazīstamais romāns ieinteresēja Holivudas kino industrijas pārstāvjus, kā par galvenās lomas atveidotājiem kļuva nu jau skatītāju iemīļotie aktieri Roberts Patinsons un Kristena Stjuarte, ar kādiem izaicinājumiem bija jāsastopas filmēšanas grupai un kā filmas scenārija izveidošanā iesaistījās pati Stefanija Meiere.

"Filmas Krēsla ilustratīvajā ceļvedī" var tuvāk iepazīties ar Edvarda, Bellas, Kārlaila, Alises un citu lomu atveidotājiem, kā arī ar filmas uzņemšanas grupas tehniskajiem darbiniekiem un viņu veikumu, kas parasti skatītāju acīm paliek apslēpts. Grāmatas autors atklāj, kā konkrētas uzņemšanas vietas - pilsētas, mājas un mežs - tika pielāgotas filmēšanas vajadzībām. Uzzināsiet kā ar kostīmu mākslinieku, grimētāju un frizūru meistaru palīdzību aktieri pārtapa par filmas varoņiem vizuāli, un kas tiem palīdzēja atveidot savu tēlu raksturu un īpašības, kuras tik spilgti atklājas lasot grāmatu. Šis izdevums atklāj interesantas detaļas arī, piemēram, par Kalenu ģimenes ģerboni, par noslēpumiem, kas saistīti ar filmas visdramatiskākajām epizodēm, kā arī paņēmieniem, kas ļauj vampīriem saulē mirdzēt.

Apgāds Zvaigzne ABC plāno izdot ceļvedi arī par Krēslas sāgas otro filmu "Jauns mēness" un "Roberta Patinsona Albumu"- ilustrētu biogrāfisku grāmatu par filmas Krēsla galvenās lomas atveidotāju.

Papildu informācija:
www.zvaigzne.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV