Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Andrejsalietes Aija Bley un Patricija Brekte izstādē „Brīnišķīgais ceļojums”

andrejsala.lv, 21.09.2009. 10:35

Starptautiskā mākslas projektā Survival Kit (Izdzīvošanas komplekts), kas šomēnes tika īstenots Rīgā, piedalās andrejsalietes Aija Bley un Patricija Brekte. Abu mākslinieču kopdarbs – altāris brīnišķīgam dvēseles ceļojumam – tapis pēc Indijā, Tadžmahalā gūtajiem iespaidiem, un tas apskatāms projekta programmā iekļautajā izstādē Brīnišķīgais ceļojums Rīgā, Ūnijas ielā 4, bijušās VEF 7. korpusa 2. un 3. stāvā (piekļuve ēkai – no Brīvības ielas, skat. plānu). Izstāde būs atvērta ik dienu līdz 30. septembrim no pulksten 14.00 līdz 20.00. Ieeja – bez maksas.
Andrejsalietes Aija Bley un Patricija Brekte izstādē „Brīnišķīgais ceļojums”

„Ideja izstādei radās Indijas ceļojuma laikā, kad mēs, divas mākslinieces, Patricija Brekte un Aija Bley ļoti agri no rīta nolēmām apskatīt Tadžmahalu no otras puses un piedzīvojām brīnumu. Gar miglā tīto un dzeloņstieplēm ieskauto Tadžmahalu klusa kā noslēpums mūsu acīm atklājās svētā upe Ganga un vietējo iedzīvotāju rituāli. Starp upes izskalotajiem atkritumiem pēkšņi pamanījām indiešu svēto dievu figūriņas. Pati upe tos bija izsviedusi un sakārtojusi neskaitāmos mazos altārīšos, kurus pielūdza vietējie nabadzīgie iedzīvotāji, kuriem ieeja Tadžmahalā nav pieejama. Tajā rītā mūsu svētceļojums bija noticis, paņēmām to līdzi savās fotogrāfijās. Izstādē Brīnišķīgais ceļojums mēs izveidojām altāri brīnišķīgajam dvēseles ceļojumam, kas nebeidz mūs vest pie jauniem atklājumiem,” par savu darbu saka mākslinieces.

Izstādē, kurā dežūrē paši mākslinieki, apskatāmi arī turpat 40 citu autoru darbi (Aiju Bley un Patriciju Brekti tur varēs sastapt ceturtdien, 24. septembrī, no pulksten 14.00 līdz 20.00). Izstādes kuratore ir Ieva Kulakova, projekta vadītājs – Kaspars Lielgalvis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV