Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jūrmalas teātris piedāvā muzikālu spēli divās daļās "Pūcesspieģelis"

Kristaps Liepiņš, 21.09.2009. 13:19

4. oktobrī plkst. 16:00 Jūrmalas teātrī tiks demonstrēta muzikāla spēle divās daļās pēc Aspazijas tāda paša nosaukuma lugas motīviem „Pūcesspieģelis”.
Jūrmalas teātris piedāvā muzikālu spēli divās daļās "Pūcesspieģelis"

Jūrmalas teātrī savas skatuves gaitas ir uzsācis bezbēdīgs šķelmis, kas savā sirdī nes drosmi un mīlestību – Tils Pūcesspieģelis. Tā ir muzikāla spēle par tautas neiznīcināmā dzīvesprieka, varoņu gara spēka uzvaru pār saviem apspiedējiem.

Brīvību mīlošais Tils Pūcesspieģelis, nelokāmais un zobgalīgais tautas gars un sirdsapziņa, viņa labestība, dzīvotgriba, spēja  izsmiet un nostāties pretim visam ļaunajam, stulbajam un cilvēka cieņu pazemojošam, spēj sakausēt vienkopus smieklus un ciešanas, jokus un draudus, mīlu un naidu. Tils mīl savu un savas tautas brīvību un cīnās par tiesībām uz to.

Tāds ir izrādes galvenais varonis Tils Pūcesspieģelis, kurš Jūrmalas teātrī ienācis pēc tautas teikām un Aspazijas romantiskās komēdijas  „Pūcesspieģelis” motīviem.

Muzikālo spēli veidojuši režisori Aigars Balulis un Gunta Mīlenberga, komponists Valdis Zilvers, scenogrāfs Mārtiņš Kalseris, horeogrāfe Santa Grīnfelde. Tila Pūcesspieģeļa lomā Ģirts Alsters, Nēle – Jana Ļisova.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV